Η Ελίνα Ψύκου είναι μία από τους δέκα πιο υποσχόμενους Ευρωπαίους σκηνοθέτες! - cinemagazine.gr
17:08
6/6

Η Ελίνα Ψύκου είναι μία από τους δέκα πιο υποσχόμενους Ευρωπαίους σκηνοθέτες!

Η Ελληνίδα σκηνοθέτης ψηφίστηκε στην δεκάδα «10 Directors to Watch» από τους συντάκτες του έγκριτου κινηματογραφικού περιοδικού Variety, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Το φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, όπου η Ελίνα Ψύκου και «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» κέρδισε πέρυσι το βραβείο καλύτερου πρότζεκτ στο τμήμα work in progress, προτού κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Βερολίνου, περιλαμβάνει ένα ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους πιο υποσχόμενους σκηνοθέτες της Ευρώπης.

Στη 16η χρονιά του, το «10 Euro Directors to Watch», το οποίο παραδοσιακά επιλέγεται από τους κριτικούς κινηματογράφου του έγκριτου περιοδικού Variety, για να επισημάνει το ενδιαφέρον του για το ευρωπαϊκό σινεμά, φέτος περιλαμβάνει την Έλινα Ψύκου και την πρώτη της μεγάλου μήκους ανάμεσα στους νέους Ευρωπαίους δημιουργούς και τις ταινίες που αξίζουν την προσοχή όλων.

Στην «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», ο Αντώνης φτάνει σ’ ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα. Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό και ο Αντώνης τριγυρνάει μόνος του. Μοιάζει να έχει όλο το χρόνο με το μέρος του. Ωσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά.

Ανάμεσα στα ονόματα και τους τίτλους που έχουν δημιουργήσει αίσθηση και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα βρίσκουμε τον Φίλιξ Βαν Γκρένινγκερ και την ταινία του «The Broken Circle Breakdown» η οποία κέρδισε το βραβείο κοινού στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά και τα βραβεία Σεναρίου και Καλύτερης Ηθοποιού στο φεστιβάλ της Tribeca.

«Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο, ενώ στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Φεστιβάλ θα συμμετάσχει φέτος η Πέννυ Παναγιωτοπούλου με το «Septmeber».