Η Ελίνα Ψύκου επιλέγεται σε ειδικό τμήμα της Μπερλινάλε! - cinemagazine.gr
15:06
18/6

Η Ελίνα Ψύκου επιλέγεται σε ειδικό τμήμα της Μπερλινάλε!

Λες και χρειαζόταν κι άλλη επιβεβαίωση για την λαμπρή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου, παρά την κυβερνητική απαξίωση προς τον πολιτισμό, το νέο κινηματογραφικό σχέδιο της Ελίνας Ψύκου θα λάβει μέρος στο «Berlinale Residency», ένα πρόγραμμα τελειοποιήσης σεναρίων και τεχνικών ανάπτυξης παραγωγής και διανομής.

Από τον Ρωμανό Αργυρόπουλο - Ιωάννου

«Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», η πρώτη μεγάλου μήκους της Ελίνας Ψύκου, η οποία τοποθετείται από το περιοδικό Variety ανάμεσα στους δέκα πιο υποσχόμενους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, κέρδισε πέρυσι το πρώτο βραβείο στο τμήμα Work in Progress του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, στο οποίο θα προβληθεί ως ολοκληρωμένο έργο φέτος στο τμήμα «10 Euro Director's to Watch».

Η παγκόσμια πρεμιέρα εκείνης της ταινίας έγινε το Φεβρουάριο στο Φόρουμ της 63ης Belrinale. Τώρα η Ελίνα Ψύκου επιστρέφει στο ίδιο φεστιβάλ με το νέο της κινηματογραφικό σχέδιο «Ίβο και Σοφία», αυτή τη φορά ως μέρος του προγράμματος «Berlinale Residency».

Οι έξι σκηνοθέτες που θα λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μείνουν στο Βερολίνο από τις 15 Αυγούστου έως τις 15 Νοεμβρίου του 2013 και, με τη βοήθεια συμβούλων ανάπτυξης σεναρίου και ειδικών της βιομηχανίας, θα ολοκληρώσουν τα σενάρια τους. Σε ένα εργαστήρι προς το τέλος του προγράμματος, οι παραγωγοί τους θα λάβουν επίσης σημαντική καθοδήγηση και βοήθεια από έμπειρους επαγγελματίες στο να προετοιμάσουν τα πρότζεκτ τους για τη διεθνή αγορά.

Το Φεβρουάριο του 2014, οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί τους θα επιστρέψουν στο Βερολίνο για να παρουσιάσουν τα πρότζεκτ τους σε πιθανούς συμπαραγωγούς και χρηματοδότες στην Αγορά του Φεστιβάλ Βερολίνου, «Berlinale Co-Production Market». Κάποιοι από τους συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην Ιβηρο-Αμερικάνικη συνάντηση συμπαραγωγών στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικό το 2014.

Περρισότερα για το πρόγραμμα «Berlinale Residency» και το 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου στην επίσημη ιστοσελίδα του.