Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η Πρόεδρος του φετινού Φεστιβάλ Καννών - cinemagazine.gr
10:31
4/1

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η Πρόεδρος του φετινού Φεστιβάλ Καννών

Μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του κινηματογράφου θα δώσει το φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Από τον Πάνο Γκένα

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών θα έχει έξτρα λάμψη, κι αυτή θα είναι της Προέδρου του Κέιτ Μπλάνσετ!

Η σπουδαία ηθοποιός από την Αυστραλία, βραβευμένη με δύο Όσκαρ ερμηνείας («Ιπτάμενος Κροίσος» του Μάρτιν Σκορσέζε και «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Άλεν) θα είναι η Πρόεδρος του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο θα ανοίξει αυλαία στις 8 Μαΐου.

Η επιλογή της Μπλάνσετ, που έχει παραδώσει σημαντικές ερμηνείες σε ταινίες που βρέθηκαν στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ (όπως το «Carol» του Τοντ Χέινς), έρχεται να επισφραγίσει την όλο και αυξανόμενη δυναμική των γυναικών επαγγελματιών της βιομηχανίας και φυσικά αποτελεί σχόλιο για τα πρόσφατα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που αποκαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες του 2017. Η Μπλάνσετ είναι η 12η γυναίκα που αναλαμβάνει Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνιστικού τμήματος των Καννών.

Σχετικά με την ανακοίνωση, η Μπλάνσετ σχολίασε πως: «Έχω βρεθεί στις Κάννες με πολλαπλούς ρόλους: ως ηθοποιός, παραγωγός, στο μάρκετ, στα γκαλά, στο Διαγωνιστικό, αλλά ποτε μόνο για την απόλυτη ευχαρίστηση του να παρακολουθήσεις την αφθονία των ταινιών που φιλοξενεί αυτό το μεγάλο φεστιβάλ».

Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών Πιερ Λεσκιούρ και ο γενικός διευθυντής Τιερί Φρεμό, δήλωσαν πως: «Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε μία τόσο σπάνια και μοναδική καλλιτέχνιδα, της οποίας το ταλέντο και οι πεποιθήσεις εμπλουτίζουν την οθόνη και τη σκηνή. Από τις συνομιλίες μας αυτό το φθινόπωρο, ξέρουμε πως θα είναι μία Πρόεδρος πιστή στις δεσμεύσεις της, μια γυναίκα με πάθος και ένας θεατής με μεγάλη καρδιά».