«Απροετοίμαστοι σκηνοθέτες, ανεπαρκής πρωταγωνιστής»: Τι συνέβη στα γυρίσματα του «Solo»; - cinemagazine.gr
14:07
27/3

«Απροετοίμαστοι σκηνοθέτες, ανεπαρκής πρωταγωνιστής»: Τι συνέβη στα γυρίσματα του «Solo»;

Ένας ηθοποιός της ταινίας μίλησε ανώνυμα σε αμερικανικό μέσο για τα όσα έζησε στην ταινία που θα μας διηγηθεί τις πρώτες περιπέτειες του Χαν Σόλο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το Μάιο θα δούμε ολοκληρωμένο το «Solo: A Star Wars Story», όμως οι περιπέτειες στα γυρίσματα της πιο προβληματικής ίσως παραγωγής της Lucasfilm θα απασχολούν την κινηματογραφικό Τύπο για αρκετό καιρό. Η απόλυση των σκηνοθετών Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ έγινε σε πολύ προχωρημένο στάδιο των γυρισμάτων και τελικά επιστρατεύτηκε ένας έμπειρος σκηνοθέτης, ο Ρον Χάουαρντ, για να σώσει την κατάσταση. 

Το Vulture δημοσίευσε μια ιστορία χρησιμοποιώντας τις μαρτυρίες ενός ηθοποιού που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του και βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας και υπό τις οδηγίες των Λορντ-Μίλερ και του Χάουαρντ. Σύμφωνα με αυτόν οι δυο πρώτοι δεν ήξεραν ποτέ τί ακριβώς ήθελαν να κάνουν σε κάθε σκηνή, πέρα μιας γενικής ιδέας ό,τι πρέπει να γίνει διαφορετικά από ότι στις προηγούμενες ταινίες, με αποτέλεσμα να απαιτούν πολλαπλά γυρίσματα κάθε σκηνής. 

«Ο Φιλ Λορντ και ο Κρις Μίλερ είναι καλοί σκηνοθέτες, αλλά μάλλον δεν ήταν προετοιμασμένοι για να κάνουν ένα "Star Wars". Ζητούσαν περίπου 30 λήψεις για κάθε σκηνή και κάθε φορά μετά την 25η οι ηθοποιοί έδειχναν ενοχλημένοι. Οι σκηνοθέτες έχασαν τον έλεγχο και φαίνονταν πως δούλευαν υπό πίεση, άλλωστε σε τέτοιες ταινίες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι από πάνω σου.Ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη ήταν έμπειρος και χρειάστηκε πολλές φορές να επέμβει για να τους βοηθήσει.»

Εντελώς διαφορετικές ήταν οι συνθήκες μόλις ανέλαβε δράση ο Χάουαρντ: «Ο Χάουαρντ ζητούσε 2-3 λήψεις κάθε σκηνής, ήξερε τι ήθελε και κέρδισε αμέσως τον σεβασμό όλων. Δεν άλλαξε τίποτα στο σενάριο, γύρισε ακριβώς τα ίδια πράγματα με πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο κομμάτια απο sets που φτιάχτηκαν για τους Λορντ και Μίλερ, ίσως για να γλυτώσει στην παραγωγή κάποια χρήματα.»

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκαν και προβλήματα που υπήρξαν με τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Άλντεν Έρενραϊχ που σε κάποιες περιπτώσεις κρίθηκε «λίγος» για τον ρόλο του Χαν Σόλο. «Το να μιμηθείς τον Χάρισον Φορντ δεν είναι και τόσο εύκολο. Η Lucasfilm του ζήτησε κάτι πολύ συγκεκριμένο, να αντιγράψει κάποιον άλλο. Ο Άλντεν δεν είναι κακός ηθοποιός - ίσως όχι αντίστοιχα καλός με τον Φορντ.» Στην πορεία χρειάστηκε να προσληφθεί καθηγητής υποκριτικής για να του δώσει συγκεκριμένες οδηγίες κάτι που σύμφωνα με την πηγή βοήθησε: «Η ερμηνεία του βελτιώθηκε γρήγορα και έμοιαζε όντως περισσότερο στον Χάρισον Φορντ. Ο δάσκαλος τα κατάφερε!»

Το «Solo: A Star Wars Story» θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 24 Μαΐου.