«Ο θάνατος είναι εύκολος, η κωμωδία είναι δύσκολη»: Οι άντρες ηθοποιοί της χρονιάς στο Hollywood Reporter - cinemagazine.gr
10:05
6/12

«Ο θάνατος είναι εύκολος, η κωμωδία είναι δύσκολη»: Οι άντρες ηθοποιοί της χρονιάς στο Hollywood Reporter

Τα roundtables του αμερικανικού μέσου συνεχίζονται με έξι κυρίους των οποίων οι ερμηνείες συζητήθηκαν πολύ τους τελευταίους μήνες.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Τομ Χανκς («Ένας Υπέροχος Γείτονας»), ο Ρόμπερτ ντε Νίρο («Joker», «Ιρλανδός»), ο Άνταμ Σάντλερ («Uncut Gems»), ο Άνταμ Ντράιβερ («Ιστορία Γάμου»), ο Τζέιμι Φοξ («Αγώνας για Δικαιοσύνη») και ο Σάια ΛαΜπαφ («Honey Boy») συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του Hollywood Reporter. Τα καθιερωμένα πλέον roundtables του γνωστού μέσου εκτός του ότι ουσιαστικά προεπιλέγουν έναν αριθμό ατόμων που θα τους δούμε σύντομα ως υποψήφιους σε βραβεύσεις, δίνουν την ευκαιρία για μια χαλαρή κουβέντα σχετικά με την τέχνη που οι συνεντευξιαζόμενοι ασκούν.

Η κουβέντα εδώ ξεκίνησε με ένα παλιό αστείο στον χώρο του Χόλιγουντ, το οποίο ανήκει στον ηθοποιό Έντμουντ Γκουέν, όταν λίγο πριν πεθάνει υποδέχτηκε έναν φίλο του που ήρθε για επίσκεψη και ο οποίος του επισήμανε πως πρεπει να νιώθει πολύ άσχημα βλέποντας τη ζωή του να οδηγείται προς το τέλος. Η απάντησή του; «Το να πεθαίνεις δεν είναι σκληρό, το να κάνεις κωμωδία είναι». Είναι έτσι; «Υπάρχουν πολλά είδη κωμωδίας που είναι για συγκεκριμένο κόσμο. Δε μπορώ να κάνω, για παράδειγμα, αυτό που κάνει ο Μπίλι Κρίσταλ, ο Έντι Μέρφι ή ο Άνταμ Σάντλερ. Μπορώ να κάνω άλλα πράγματα. Στις ταινίες του Σκορσέζε ας πούμε, υπάρχουν καταστάσεις που είναι αστείες και ειρωνικές σαν να είναι βγαλμένες από την αληθινή ζωή» λέει ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. 

«Αν έχεις αυτοπεποίθηση και πιστεύεις αυτό που πας να κάνεις εκείνη την ώρα, τότε θα βγει. Αν πιστεύεις σε ένα αστείο ή αν πιστεύεις σε μια δραματική σκηνή, πηγαίνεις και τα κάνεις με την ίδια προσέγγιση» λέει ο Άνταμ Σάντλερ. Η κουβέντα συνεχίζεται για τις διαφορές δράματος και κωμωδίας αλλά και για τις επιρροές που είχαν οι ηθοποιοί στην καριέρα τους: «Ο Ντέ Νίρο» λέει ο Σάια ΛαΜπαφ. «Μέσα από τις ερμηνείες του ένιωσα με τα χρόνια πως ο ίδιος αποκαλύπτεται και ανακαλύπτει ποιός πραγματικά είναι. Οπότε έκανε όλη αυτή τη διαδικασία ιερή για μένα. Μου φαίνεται απίστευτο που είπε πριν λίγο πως δεν πιστεύει σε κάποια θρησκεία, αλλά είμαι σίγουρος πως τον εδιαφέρει η πνευματικότητα.»

Δείτε παρακάτω βίντεο με αποσπάσματα από όσα είπαν οι έξι άνδρες. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο του Hollywood Reporter εδώ