Τζέσικα Τσάστεϊν, Τζέιμς ΜακΑβόι και Μπιλ Χέιντερ στο σίκουελ του «Αυτό» - cinemagazine.gr
9:01
13/4

Τζέσικα Τσάστεϊν, Τζέιμς ΜακΑβόι και Μπιλ Χέιντερ στο σίκουελ του «Αυτό»

Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινά γυρίσματα και το κάστ ετοιμάζεται για βόλτες στο λημέρι του κλόουν Πένιγουαϊζ! They 'll float too?

Από τον Πάνο Γκένα

Το «Αυτό», εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία της χρονιάς που μας πέρασε, ετοιμάζεται να ανοίξει τις σελίδες του επόμενου κεφαλαίου με τα γυρίσματα να ξεκινούν το καλοκαίρι. Για όλους τους θαυμαστές της ταινίας και εκείνους που λατρεύουν τις ιστορίες του Στίβεν Κινγκ, υπάρχουν μερικά πολύ καλά νέα για την κινηματογραφική συνέχεια.

Ο Τζέιμς ΜακΑβόι («Εξιλέωση») και ο Μπιλ Χέιντερ («SNL») βρίκονται σε συζητήσεις για να υπογράψουν, ενώ η Τζέσικα Τσάστεϊν που είχε δηλώσει ευθαρσώς την προθυμία της να ξανασυνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Αντρέ Μουσκιέτι μετά το «Mama» συμφώνησε ήδη. Οι ΜακΑβόι και Χέιντερ, αν συμφωνήσουν, θα υποδυθούν τους ενήλικες Μπιλ Ντένμπρο και Ρίτσι Τόζιερ αντίστοιχα. Η Τσάστειν θα είναι η ενήλικη Μπέβερλι Μαρς, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως και ο Ίντρις Έλμπα (συμπρωταγωνιστής της Τσάστεϊν στο «Molly's Game») είχε δηλώσει την επιθυμία του να ενταχθεί στο σίκουελ. Ένα ενδιαφέρον trivia είναι πως και οι τρεις ηθοποιοί (Τσάστεϊν, ΜακΑβόι, Χέιντερ) είχαν συμπρωταγωνιστήσει στο «Η Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι» το 2013.

Ένα από τα πιο τρομακτικά βιβλία όλων των εποχών, κι ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της πλούσιας βιβλιογραφίας του μετρ του τρόμου Στίβεν Κινγκ, «Το Αυτό» μεταφέρθηκε από τον Αντρέ Μουσκιέτι («Mama») στον κινηματογράφο με σκοπό να τρομάξει φανατικούς αναγνώστες, ανυποψίαστους θεατές και τα κατάφερε και με το παραπάνω! Ο ανερχόμενος Μπιλ Σκάρσγκαρντ στο ρόλο του κλόουν Πένιγουαϊζ έδωσε με «Το Αυτό» πρόσωπο στον εφιάλτη (κυριολεκτικά) και η ταινία αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Το «It: Chapter 2» ακολουθεί την παρέα 27 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Αρκετοί έχουν φύγει από το Ντέρι, αλλά όχι ο κλόουν Πένιγουαϊζ. Οι εξαφανίσεις και οι φόνοι ξεκινούν έναν νέο κύκλο και η ενήλικη (πια) παρέα αποφασίζει να επιστρέψει για να δώσει ένα τέλος. 

Μετά το απόλυτα επιτυχημένο κάστινγκ του πρώτου κεφαλαίου, οι παραγωγοί οφείλουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη επιλογή για το σίκουελ. Το Losers’ Club παίρνει σίγουρα την εκδίκησή του!

Το σίκουελ του «Αυτό» αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, και αποτελεί ήδη ένα σίγουρο εμπορικό στοίχημα, αφού η πρώτη ταινία ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 650 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.