Ο Τζέιμς Άιβορι ζητά από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις να επιστρέψει στο σινεμά για χάρη του - cinemagazine.gr
13:25
19/6

Ο Τζέιμς Άιβορι ζητά από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις να επιστρέψει στο σινεμά για χάρη του

Μετά το Όσκαρ Σεναρίου για το «Call Me by Your Name», ο βετεράνος αμερικανός σκηνοθέτης φαίνεται να έχει νέα σχέδια.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μπαίνοντας στα 90 του χρόνια, ο Τζέιμς Άιβορι επανήλθε στην κινηματογραφική επικαιρότητα χάρη στο σενάριο του «Call Me by Your Name» για το οποίο ανέβηκε πριν λίγους μήνες στη σκηνή του Dolby Theatre για να παραλάβει το πρώτο Όσκαρ στη μεγάλη καριέρα του. Ο Άιβορι που, μετά τον θάνατο του επί χρόνια συνεργάτη και συντρόφου του Ίσμαελ Μέρτσαντ το 2005, είχε κάνει μια ταινία το 2009 («The City of Your Final Destination») και έδειχνε πως αποσύρεται από τον χώρο, όμως ο περσινός θρίαμβος της ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο φαίνεται πως του άνοιξε την όρεξη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, ασχολείται αυτό τον καιρό με 2 διαφορετικά πρότζεκτ. Το πρώτο είναι καθαρά συγγραφικό, καθώς μετατρέπει σε σενάριο μια μικρή ιστορία της παλιάς τους συνεργάτιδας Ρουθ Πρόουερ Τζαμπβάλα με τίτλο «The Judge's Will», με σκοπό να το σκηνοθετήσει ο Αλεξάντερ Πέιν. Το δεύτερο είναι ακόμη πιο φιλόδοξο, καθώς για χάρη του θα επέστρεφε στο ρόλο του σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται για τη μεταφορά του βιβλίου «Coral Glynn» του Πίτερ Κάμερον, που διαδραματίζεται στην Αγγλία της δεκαετίας του 50. 

Μιλώντας γι΄ αυτό στο Film Comment, ο Άιβορι ανέφερε πως ο βασικός ρόλος θα ταίριαζε πάρα πολύ στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις. «Ο Ντάνιελ είχε πει και στο παρελθόν πως αποσύρεται από την υποκριτική, όμως γύρισε για να παίξει τον Λίνκολν. Ίσως να μπορούσαμε να τον πείσουμε να κάνει κάτι αντίστοιχο και να ξαναβρεθεί κοντά σε παλιούς του συνεργάτες» δήλωσε ο Άιβορι που δεν φαίνεται να χάνει την αισιοδοξία του.