Είναι επίσημο: Ντάνι Μπόιλ και Τζέιμς Μποντ έρχονται τον Νοέμβριο 2019 - cinemagazine.gr
9:32
16/3

Είναι επίσημο: Ντάνι Μπόιλ και Τζέιμς Μποντ έρχονται τον Νοέμβριο 2019

Η MGM, η EON productions και η Universal ανακοίνωσαν επίσημα τη σύμπραξή τους για την κυκλοφορία του Bond 25!

Από τον Πάνο Γκένα

Ήρθε η ώρα για τον σκηνοθέτη των «Trainspotting» και «Slumdog Millionaire» να πει... Μπόιλ, Ντάνι Μπόιλ!

MGM, EON και Universal στηρίζουν την εικοστή πέμπτη ταινία της σειράς, με τον Ντάνιελ Κρεγκ να επιστρέφει στο ρόλο του θρυλικού 007 σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ και σενάριο Τζον Χοτζ («Trainspotting»). Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο με ημερομηνία κυκλοφορίας παγκοσμίως στις 8 Νοεμβ΄ριου 2019 (25 Οκτωβρίου για το Ην. Βασίλειο). Ο Μάικλ Γούιλσον και η Μπάρμπαρα Μπροκόλι, παραγωγοί των Μποντ, δήλωσαν πως «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο εξαιρετικά ταλαντούχος Ντάνι Μπόιλ θα σκηνοθετήσει τον Ντάνιελ Κρεγκ στην πέμπτη του εμφάνιση ως James Bond για το 25ο κεφάλαιο του franchise».

Να θυμίσουμε πως ο Μπόιλ σε ειδική προβολή της πρόσφατης (τηλεοπτικής) δουλειάς του «Trust» είχε μιλήσει ανοιχτά για την εμπλοκή του στη νέα ταινία Μποντ: «Δουλεύουμε το σενάριο τώρα και όλα εξαρτώνται από αυτό. Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε ένα προχέδιο του Ρίτσαρντ Κέρτις [σ.τ.σ. σεναριογράφος των «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», «Αγάπη Είναι»] και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε γύρισμα σε έξι με εφτά εβδομάδες. Έτσι ο Μποντ θα είναι έτοιμος στο τέλος της χρονιάς». 

Παρά την παραφιλολογία που ήθελε τον Κρίστοφερ Νόλαν να αναλαμβάνει σκηνοθετική δράση για τον επόμενο Μποντ, τελικά ο Βρετανός και οσκαρούχος Ντάνι Μπόιλ θα επαναφέρει τον εμβληματικό πράκτορα στις αίθουσες μετά τα υπερεπιτυχημένα «Skyfall» και «Spectre» του Σαμ Μέντες. Ο Μπόιλ, που το 2017 σκηνοθέτησε το μέτριο «T2 Trainspotting», θα αναλάβει την 25η περιπέτεια Μποντ σε σενάριο του Τζον Χοτζ, περίφημου συνεργάτη του από τα «Μικρά Εγκλήματα Μεταξύ Φίλων» (1994).

«Ο Τζον Χοτζ κι εγώ έχουμε μία συγκεκριμένη ιδέα, και ο Τζον γράφει το σενάριο αυτή τη στιγμή. Θα δούμε πως θα βγει, αλλά θα ήταν ανόητο από πλευράς μου να σας πω περισσότερα. Δουλεύουμε το σενάριο και ελπίζουμε να τους αρέσει». Απ' ότι φαίνεται, άρεσε!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπόιλ είχε σκηνοθετήσει τον Κρεγκ ως Μποντ για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Στο εισαγωγικό βίντεο ο Κρεγκ συνόδευε τη Βασίλισσα μέχρι το στάδιο για να κηρύξει επίσημα την έναρξη των Αγώνων.

Φαίνεται πως ο Μπόιλ έβλεπε μπροστά!