Το «Blade Runner 2049» και άλλα 26 σίκουελ που ο Τζέιμς Γκαν θεωρεί καλύτερα από τις ταινίες που βασίστηκαν - cinemagazine.gr
11:05
14/4

Το «Blade Runner 2049» και άλλα 26 σίκουελ που ο Τζέιμς Γκαν θεωρεί καλύτερα από τις ταινίες που βασίστηκαν

Ο σκηνοθέτης των «Guardians of the Galaxy» έκανε ένα μικρό διάλειμμα από το μοντάζ του «Suicide Squad» δημοσιεύοντας τις αγαπημένες του συνέχειες γνωστών ταινιών. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Έναν μικρό φόρο τιμής στα σίκουελ απέτισε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκαν στο Twitter, δημοσιεύοντας 27 από αυτά που θεωρεί ότι ξεπέρασαν το φιλμ στο οποίο βασίστηκαν. Στα σχόλια που μοιραία ακολούθησαν προσπάθησε να στηρίξει συγκεκριμένες επιλογές, ενώ δικαιολόγησε το γεγονός πως μέσα στη λίστα υπάρχουν αρκετές ταινίες με υπερήρωες: «Βλέπετε αρκετές ταινίες υπερηρώων μέσα στη λίστα. Ο λόγος είναι πως τα origin stories είναι πολλές φορές βαρετά και στα σίκουελ μπαίνουν επιπλέον στοιχεία στην αφήγηση μετατρέποντάς τα σε κάτι διαφορετικό από μια απλή συνέχεια της ιστορίας.»

Στις επιλογές που μας κάνουν να απορούμε για το γούστο του, βλέπουμε το «Blade Runner 2049», ως καλύτερο της ταινίας του 1982, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως δεν έβαλε μέσα το «Aliens» του Τζέιμς Κάμερον θεωρώντάς το ισάξιο με την ταινία του Σκοτ. Όλα αυτά ενώ ο σκηνοθέτης είχε προλάβει εγκαίρως το τελείωμα των γυρισμάτων του «Suicide Squad» και εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει τη διαδικασία του Post production. Ο ίδιος ανέφερε πρόσφατα πως δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό της ταινίας (Αύγουστος 2021), ενώ η μοναδική καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει είναι στην αργοπορημένη κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ. 

Δείτε παρακάτω το tweet με τα 27 σίκουελ που ο ίδιος θεωρεί ανώτερα των πρώτων ταινιών.