«Του είμαι υπόχρεος»: Ο Χοακίν Φίνιξ μιλά για τον Ρίβερ, τον «Τζόκερ» και τη (δράκαινα) Ρούνι - cinemagazine.gr
10:55
10/9

«Του είμαι υπόχρεος»: Ο Χοακίν Φίνιξ μιλά για τον Ρίβερ, τον «Τζόκερ» και τη (δράκαινα) Ρούνι

Ξεκινώντας το χορό των προσωπικών του βραβεύσεων, το Φεστιβάλ του Τορόντο τίμησε τον Χοακίν Φίνιξ και ο ίδιος ανταπέδωσε με έναν συγκινητικό, ευχαριστήριο λόγο.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Χοακίν Φίνιξ, φρέσκος μετά τον Χρυσό Λέοντα του «Τζόκερ», βρέθηκε στο Τορόντο για να παραλάβει τιμητικό βραβείο από το Φεστιβάλ (TIFF Tribute Actor Award). Μετά την παρουσίαση του βραβείου από τον σπουδαίο συνάδελφό του, Γουίλεμ Νταφό (με τον οποίο πιθανότατα να είναι αντιμέτωποι στην οσκαρική πεντάδα Α' Αντρικού τους επόμενους μήνες), ο Φίνιξ έδωσε έναν συγκινητικό ευχαρηστήριο λόγο με αναφορές στον αδικοχαμένο αδερφό του Ρίβερ Φίνιξ, την εμπειρία του «Τζόκερ» και τη Ρούνι Μάρα.

«Όταν ήμουν 15 ή 16, ο αδερφός του μου Ρίβερ ήρθε στο σπίτι από τη δουλειά με τη βιντεοκασέτα μιας ταινίας που λεγόταν "Οργισμενο Είδωλο" και με κάθισε κάτω και με ανάγκασε να τη δω. Την επόμενη μέρα με ξύπνησε, και με υποχρέωσε να τη δω ξανά. Και μου είπε: "Θα ξεκινήσεις πάλι την υποκριτική, αυτό θα κάνεις. Δεν μου το ζήτησε, μου το δήλωσε. Και θα του είμαι υπόχρεος γι' αυτό γιατί η υποκριτική μου έδωσε μία τόσο απίθανη ζωή».

Ο Φίνιξ μετά από τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ («The Master», «Walk the Line», «Ο Μονομάχος») και πέντε για Χρυσή Σφαίρα (με νίκη για το «Walk the Line») είναι το φαβορί για την κατηγορία Α' Αντρικού φέτος με το «Τζόκερ». «Θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση. Αλλά κάτι με τραβούσε. Εξελίχθηκε όσο δουλεύαμε μαζί και έγινε κάτι περισσότερο απ' ότι περίμενα. Ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της καριέρας μου», δήλωσε για την ταινία και τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς.

Στον επίλογο, ο Φίνιξ που διατηρεί χαμηλό προφίλ σχετικά με τη δημοσιοποίηση και προβολή της προσωπικής του ζωής, έκανε την έκπληξη μιλώντας για τη σχέση του με τη Ρούνι Μάρα. «Ένα τελευταίο πράγμα - κάπου εδώ, δεν ξέρω που, είναι ένας κατεργάρικος δράκος και θέλω να του ξεριζώσω τα φτερά και να τον τυλίξω με μία κουβέρτα και να κοιμηθώ μαζί του για πάντα. Σ' αγαπώ. Ευχαριστώ», κατέληξε ο Φίνιξ και έδειξε πως είναι ικανός και για ωραίους λόγους, πέρα από μεγάλες ερμηνείες. Θα επαναλάβουμε πολλές φορές την επόμενη φράση τους μήνες που θα ακολουθήσουν: επόμενα «χαμόγελα» στα Όσκαρ.