«Jurassic World: Fallen Kingdom»: Επιστρέφουν και είναι πιο τρομακτικοί από ποτέ! - cinemagazine.gr
10:07
16/4

«Jurassic World: Fallen Kingdom»: Επιστρέφουν και είναι πιο τρομακτικοί από ποτέ!

Η Θεωρία του Χάους επιστρέφει στο «Jurassic Park»!

Από τον Πάνο Γκένα

Υπήρξε μία εποχή, που κάποιοι ενδεχομένως να αδυνατούν να τη συλλάβουν, όταν τα ψηφιακά εφέ δεν σάρωναν τον αμφιβληστροειδή προκαλώντας επιληπτικό επεισόδιο. Τότε, 25 χρόνια πριν, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ άνοιξε τις πύλες του «Jurassic Park» και προσκάλεσε για άλλη μία φορά το κοινό σε ένα αυστηρά μεθοδευμένο και ως επί το πλείστον «χειροποίητο» roller coaster αγωνίας και τρόμου, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη την πιο πρωτόγονη ιδέα: δεινόσαυρους.

Μετά από 65 εκατομμύρια χρόνια, η κινηματογραφική ανάσταση των δεινοσαύρων προκάλεσε μαζική υστερία ορίζοντας ξανά την έννοια του μπλοκμπάστερ και το «Jurassic Park» κοινώνησε την αίσθηση του τεχνολογικού θαύματος με οικονομία στην αφήγηση, τοποθετώντας το μεγάλο θέαμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Φυσικά και το merchandise ενός τέτοιου επιχειρήματος δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτο. Ο Σπίλμπεργκ παρέδωσε το σίκουελ «Χαμένος Κόσμος» το 1997, το «Jurassic Park III» το 2001 σήμανε την επιστροφή του Σαμ Νιλ, ενώ το «Jurassic World» (2015) του Κόλιν Τρέβοροου, με τους Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, έγινε μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του box office όλων των εποχών.

Φέτος το σίκουελ του «Jurassic World» φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και πιο σκοτεινο. Άλλωστε έχει στο τιμόνι τον οραματιστή σκηνοθέτη Χουαν Μπαγιονά («A Monster Calls», «Το Ορφανοτροφείο») και έναν παλιό γνώριμο: τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ ως απολαυστικό Ίαν Μάλκολμ, έτοιμο να ξεστομίσει τις θεωρίες του Χάους, άλλη μια φορά. Ο Γκόλντμπλουμ, που ήταν και ο βασικός πρωταγωνιστής του «Χαμένου Κόσμου», θα επιστρέψει μετά από 20 χρόνια στη σειρά και ο παραγωγός Φρανκ Μάρσαλ δηλώνει ενθουσιασμένος πως: «...ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ από τότε που ο Ίαν Μάλκολμ βρέθηκε στο Jurassic Park, και χρειαζόμαστε τώρα την άποψή του περισσότερο από ποτέ. Μας μίλησε για τη θεωρία του χάους, και είχε δίκιο».

Η νέα ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθθουσες 7 Ιουνίου κι εσείς μπορείτε να δείτε παρακάτω τα (αρκετά υποσχόμενα) τρέιλερ που αυτή τη φορά μοιάζουν πραγματικά απειλητικό, με το βασικό μουσικό θέμα του Τζον Γουίλιαμς να ακούγεται πιο ανατριχιαστικό από ποτέ και τον Μπαγιονά να προσφέρει μερικές φρέσκες οπτικά ιδέες στο παλαιοντολογικό franchise.

Για τους φανατικούς της σειράς, η Universal έχει στήσει ένα viral site για λογαριασμό της Dinosaur Protection Group(!), μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας με Πρόεδρο την Κλερ Ντίρινγκ (Μπράις Ντάλας Χάουαρντ), που είναι αφοσιωμένη στην «προστασία των δικαιωμάτων των ζωντανών δεινοσαύρων». Διαβάστε περισσότερα εδώ.