Κέβιν Σπέισι: Κατηγορίες για προκλητική σεξουαλική συμπεριφορά από τον Άντονι Ραπ και αποδοχή της ομοφυλοφιλίας του - cinemagazine.gr
10:20
30/10

Κέβιν Σπέισι: Κατηγορίες για προκλητική σεξουαλική συμπεριφορά από τον Άντονι Ραπ και αποδοχή της ομοφυλοφιλίας του

Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ («Rent», «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος») κατηγόρησε τον Κέβιν Σπέισι για ένα περιστατικό προκλητικής σεξουαλικής συμπεριφοράς, όταν ο Ραπ ήταν ακόμη ανήλικος, και ο Κέβιν Σπέισι απολογήθηκε μέσω twitter, δηλώνοντας παράλληλα δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ («Οι Περιπέτειες μιας Μπέιμπι Σίτερ», «Star Trek: Discovery»), κατηγόρησε τον Κέβιν Σπέισι για επεισόδιο προκλητικής σεξουαλική συμπεριφοράς, όταν ο Ραπ ήταν ακόμη 14 ετών.

Η ιστορία δημοσιεύτηκε στο BuzzFeed News, και σύμφωνα με τον 46χρονο πλέον Ραπ, το περιστατικό συνέβη το 1986, σε ένα πάρτι που είχε οργανώσει ο Σπέισι στο σπίτι του. Ο Ραπ βαριεστημένος από την εκδήλωση βρέθηκε να παρακολουθεί τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα του Σπέισι, όταν συνειδητοποίησε ότι έμεινε μόνος στο δωμάτιο μαζί με τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος τότε ήταν 26 χρονών. «Στάθηκε στην πόρτα, τρεκλίζοντας σχετικά. Είχα την εντύπωση πως ήταν μεθυσμένος». Ο Ραπ πρόσθεσε πως ο Σπέισι τον κρατούσε με τη βία κάτω στη θέση του, σφίγγοντάς τον με τη λαβή του. «Προσπάθησε να με αποπλανήσει. Δεν ήμουν σίγουρος πως να χρησιμοποιήσω αυτές τις λέξεις, αλλά καταλάβαινα ότι προσπαθούσε να με προσεγγίσει σεξουαλικά». 

Όταν κατάφερε να ξεφύγει, ο ραπ μπήκε στο μπάνιο και έκλεισε την πόρτα.  «Σκεφτόμου τι συνέβη. μετά είδα στον πάγκο δίπλα στο νεροχύτη μια φωτογραφία του, είχε το χέρι του γύρω από έναν άνδρα, έτσι κατάλαβα ότι είναι γκέι. Στη συνέχεια, άνοιξα την πόρτα αποφασισμένος "Εντάξει, θα πάω σπίτι τώρα". Με ακολούθησε ως την μπροστινή πόρτα του διαμερίσματος και όταν άνοιξε για να φύγω μου είπε " Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να φύγεις;", απάντησα "Ναι, καληνύχτα" και έφυγα.

Ο Ραπ συνάντησε ξανά τον Σπέισι στα βραβεία Tony του 1999, όπου ο Rapp ερμήνευε στη διάρκεια της βραδιάς και ο Σπέισι ήταν υποψήφιος. Ο ηθοποιός δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος αν ο Σπέισι είχε ανάμνηση της προηγούμενης συνάντησής τους. «Με κοίταξε και σκέφτηκα ότι με αναγνώρισε, και γρήγορα κοίταξα μακριά, τον προσπέρασα και βγήκα έξω από την πόρτα», συμπλήρωσε ο Ραπ.

Ο Σπέισι, τώρα σε ηλικία 58 ετών, δήλωσε μέσω twitter πως δεν θυμάται τη συνάντηση αλλά ζητά συγγνώμη για μία «εξαιρετικά ακατάλληλη συμπεριφορά μεθυσμένου» και πως μένει εμβρόντητος από την ιστορία του Ραπ. Σημειώνει επίσης ότι στο παρελθόν είχε σχέσεις τόσο με άνδρες, όσο και γυναίκες και πως τώρα επιλέγει «να ζήσει ως ομοφυλόφιλος».

 

Η απάντηση του Σπέισι ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων στο διαδίκτυο με πολλούς ηθοποιούς να καταδικάζουν έντονα τη δήλωσή του, ενώ η Ρόουζ Μακ Γκάουαν, η οποία βοήθησε να αποκαλυφθούν οι σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, υπενθύμισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στο θύμα και όχι στον κατηγορούμενο.

Διαβάστε ακόμη:
«An Open Secret»: Η «ταινία που το Χόλιγουντ δεν θέλει να παρακολουθήσετε» επιστρέφει στην επικαιρότητα