14:45
7/11

Μετά τον Χρυσό Φοίνικα, ο Κόρε Έντα συνεργάζεται με Μπινός, Ντενέβ και Χοκ

Ο φετινός νικητής των Καννών θα υπογράψει την πρώτη του ταινία εκτός Ιαπωνίας, σκηνοθετώντας τρεις λαμπερούς σταρ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Φρέσκος από τον θρίαμβό του στις Κάννες, ο Χιροκάζου Κόρε Έντα προετοιμάζεται για το νέο του πρότζεκτ, για το οποίο θα περάσει για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του. Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει ήδη γυρίσματα τον Οκτώβριο στη Γαλλία, όπου θα συναντήσει τον Ιθαν Χοκ μαζί με δυο σπουδαίες Γαλλίδες ηθοποιούς, τις Ζιλιέτ Μπινός και Κατρίν Ντενέβ.

Ο τίτλος είναι «The Truth» (La Vérité) και όπως είπαμε θα είναι το πρώτο φιλμ του σκηνοθέτη εκτός Ιαπωνίας. Η Κατρίν Ντενέβ θα υποδύεται μια γαλλίδα σταρ του σινεμά που βρίσκεται ανάμεσα σε άνδρες που τη θαυμάζουν και την αγαπούν. Την εποχή που εκδίδει τα απομνημονεύματά της, η κόρη της (Μπινός) επιστρέφει στη Γαλλία από τις ΗΠΑ μαζί με τον σύζυγο (Χοκ) και το παιδί της. Μετά από χρόνια η συνάντησή τους καταλήγει σε σύγκρουση. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που η ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, παίζοντας μια μητέρα που δεν μεγαλώνει ποτέ.

Μαζί τους θα συμπρωταγωνιστεί η Λουντβίν Σανιέ, ενώ ο Κόρε Έντα θα συνεργαστεί με τον διευθυντή φωτογραφίας Ερίκ Γκοτιέ, του εκθαμβωτικού «Ash Is the Purest White» του Ζία Ζάνγκε. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019.