Ο σκηνοθέτης του «Doctor Strange» αναλαμβάνει το σίκουελ του «Λαβύρινθου» - cinemagazine.gr
11:30
27/5

Ο σκηνοθέτης του «Doctor Strange» αναλαμβάνει το σίκουελ του «Λαβύρινθου»

Ένα project που φημολογείται από το 2016 θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony που επισημοποίησε τη συνεργασία με τον Σκοτ Ντέρικσον. 

Από τον Γιάννη Σμοΐλη

Λίγους μήνες μετά το θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι, η TriStar έχει κλείσει συμφωνία με την εταιρία του Τζιμ Χένσον (σκηνοθέτη του αυθεντικού «Λαβύρινθου»), προκειμένου να φτάσει στη μεγάλη οθόνη μια νέα εκδοχή της ιστορίας που ήθελε τη νεαρή Τζένιφερ Κόνελι να προσπαθεί να σώσει τον μικρό αδερφό της, απ’ τον διαβολικό βασιλιά Τζάρεθ - ο Μπόουι υποδύονταν τον τελευταίο. Τέσσερα χρόνια μετά, τα σχέδια μάλλον είχαν χαθεί σε κάποιον λαβύρινθο, αλλά φαίνεται πως τελικά βρέθηκε η έξοδος. 

Η TriStar (μέσω της Sony στην οποία ανήκει) δημοσιοποίησε πως σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή ενός σίκουελ της ταινίας του 1986, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις για την πλοκή. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Σκοτ Ντέρικσον που έχει στο βιογραφικό του μια από τις καλύτερες ταινίες του MCU, το «Doctor Strange». Η Μάγκι Λέβιν (του τηλεοπτικού «Into the Dark: My Valentine») έχει αναλάβει το σενάριο ενώ η Λίζα Χένσον (κόρη του θρυλικού Τζιμ Χένσον) θα βρίσκεται στην παραγωγή.

Η ανακοίνωση της Sony ανέφερε πως η ταινία του 1986 κατάφερε να διατηρήσει τη δημοφιλία της ως σήμερα, γεννώντας ένα σύνολο από βιβλία και video games καθώς και άπειρες ειδικές προβολές, κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση του στούντιο να επενδύσει ξανά στον κόσμο που εμπνεύστηκε ο Χένσον, έστω και χωρίς την κομβική παρουσία του Μπόουι. Αναμένουμε.