Μια «Επιστολή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο» απόψε στην ΕΡΤ2 - cinemagazine.gr
8:01
24/1

Μια «Επιστολή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο» απόψε στην ΕΡΤ2

Το επεισόδιο «Επιστολή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο», της σειράς ντοκιμαντέρ DOC ON ΕΡΤ, συμπαραγωγής Βελγίου-Ελλάδας 2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 23:00.

Οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο σε δυστύχημα του μεγάλου έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, η ΕΡΤ2 προβάλλει απόψε την «Επιστολή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο», μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ DOC ON EPT, το οποίο σκηνοθέτησε η Ελοντί Λελού.

Η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ τονίζει χαρακτηριστικά: «Στο ντοκιμαντέρ αυτό, μιλώ στο φίλο μου, τον κινηματογραφιστή Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μετά το δυστύχημα που τον πήρε από κοντά μας, επιστρέφω στην Ελλάδα και του μιλώ για την πατρίδα του, που αυτός μου γνώρισε. Σε κάθε γωνιά και μια ανάμνηση. Όλα θυμίζουν την αφοσίωσή του στην πατρίδα του, παντού μπροστά μου οι χαρακτήρες στις ταινίες του, χαμένοι ανάμεσα σε διάφορες ταυτότητες. Δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα στις σημερινές μου εικόνες και αυτές των ταινιών του, θέλω να δείξω πόσο οραματιστής ήταν. Πριν απ’ όλους, αυτός αισθάνθηκε τον ερχομό της τεράστιας οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης».

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος σκοτώθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2012 σε δυστύχημα στο πλατό της τελευταίας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα». Στην ταινία, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, το θέμα ήταν το τραγικό πεπρωμένο των θυμάτων της ελληνικής κρίσης.

Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Βελγίου-Ελλάδας 2018.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ελοντί Λελού.
Αφήγηση: Ιρέν Ζακόμπ.
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου.
Παραγωγή: Iota Production.
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε., Blonde S.A., WIP.

Με την υποστήριξη του Media Developpement.
Διάρκεια: 63΄