10:32
10/10

Ο Λούκα Γκουαντανίνο θέλει την Ντακότα Τζόνσον στο σίκουελ του «Call me By Your Name»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης συνεχίζει να πετά ιδέες σχετικές με το σενάριο του σίκουελ και την εξέλιξη που θα έχουν οι ζωές τον Έλιο και Όλιβερ. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από μια ταινία που πρωτοπροβλήθηκε πέρυσι σε χαμηλούς τόνους στο Σάντανς και το Βερολίνο, το «Call Me by Your Name» του Λούκα Γκουαντανίνο ολοκλήρωσε το μαγικό ταξίδι των διακρίσεων με το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου αλλά και την πεποίθηση πολλών πως ίσως άξιζε περισσότερα. Ο Γκουαντανίνο έδειξε σε όλο το διάστημα να απολαμβάνει την επιτυχία της ταινίας του και άνοιξε σχετικά νωρίς την κουβέντα περί σίκουελ, πιστοποιώντας πως η όλη διαδικασία των γυρισμάτων ήταν μια ευεργετική εμπειρία για τον ίδιο τον αλλά και τους ηθοποιούς του και γι' αυτό θα ήθελε να την επαναλάβει. Έχοντας ως βάση το διήγημα του Αντρέ Ασιμάν, θυμίζουμε πως στο σενάριο σκόπιμα άφησε έξω το φινάλε του βιβλίου, όπου κάνει άλμα 15 χρόνων και βλέπει τη ζωή του, παντρεμένου με παιδί πλέον, Όλιβερ.

Μην έχοντας βάλει αυτό το κομμάτι, ο Γκουαντανίνο έχει την ελευθερία να φτιάξει το σίκουελ όπως θέλει. Η πρώτη φορά που μίλησε γι' αυτό το θέμα ήταν στο φεστιβάλ του Λονδίνου, πέρυσι τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι τον ενδιαφέρει πολύ το χρονικό πλαίσιο της ταινίας και πως θα ήθελε η ιστορία του θα διαδραματίζεται πια στο 1990, λίγο μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, όπως και την πτώση των Κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, γεγονότα που θα επηρεάζουν κάπως το background της ταινίας. Επίσης, τόνισε το ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η ηλικία του πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ θα είναι ίδια με αυτή του ώρα (25 ετών), κάτι που τον ενδιέφερε πολύ.

Στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, ο Γκουαντανίνο ξαναρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σίκουελ και επιβεβαίωσε πως αυτό θα γίνει. «Δουλεύουμε την ιστορία αυτό τον καιρό με τον συγγραφέα του βιβλίου Αντρέ Ασιμάν. Η ιστορία θα διαδραματίζεται το 1990 και το φιλμ θα έχει πολύ διαφορετικό τόνο. Θα δείτε μάλλον και αρκετές εικόνες από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, οι ήρωές μου άλλωστε θα έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.»

Κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και ο ρόλος της συζύγου του Όλιβερ (Άρνι Χάμερ), καθώς σε πρόσφατο αφιέρωμα του New Yorker, με αφορμή την έξοδο του «Suspiria», ο Γκουαντανίνο συνομιλεί με συνεργάτες του και σε μια κουβέντα με τον Χάμερ αναφέρονται στο θέμα. Συγκεκριμένα, ο Γκουαντανίνο λέει πως φαντάζεται την Ντακότα Τζόνσον ως σύζυγο του Όλιβερ, με την οποία θα έχει αποκτήσει πολλά παιδιά (ανέφερε τον αριθμό 5 ενδεικτικά). Είναι φανερό πως ο Γκουαντανίνο έχει βρει τη μούσα του στο πρόσωπο της Τζόνσον και μετά τα «A Bigger Splash» και «Suspiria» επιθυμεί να ξανασυνεργαστούν. 

Θυμίζουμε πως ο σκηνοθέτης είχε πετάξει παλιότερα την ιδέα για περισσότερα από ένα σίκουελ, έχοντας στον νου την τριλόγία των ταινιών «Before» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. «Αυτοί οι χαρακτήρες είναι τόσο φανταστικοί που θα ήθελα να μάθω τι θα τους συμβεί. Οι τελευταίες 40 σελίδες του βιβλίου μιλούν για τα 20 επόμενα χρόνια των ζωών τους. Άρχισα να σκέφτομαι το "Up" του Μάικλ Άπτεντ ή τις ταινίες του Τρυφώ με τον χαρακτήρα του Αντουάν Ντουανέλ. Οπότε για μένα, δεν είναι μόνο θέμα σίκουελ αλλά ενός συνεχούς χρονικού, όπου θα παρακολουθούμε τις ζωές των ηρώων», είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ο Λούκα Γκουαντανίνο θέλει την Ντακότα Τζόνσον στο σίκουελ του «Call me By Your Name»
  • Ο Λούκα Γκουαντανίνο θέλει την Ντακότα Τζόνσον στο σίκουελ του «Call me By Your Name»
  • Ο Λούκα Γκουαντανίνο θέλει την Ντακότα Τζόνσον στο σίκουελ του «Call me By Your Name»