«Luca»: Η επόμενη ταινία της Pixar είναι μία ιστορία φιλίας στην ιταλική ριβιέρα - cinemagazine.gr
12:20
31/7

«Luca»: Η επόμενη ταινία της Pixar είναι μία ιστορία φιλίας στην ιταλική ριβιέρα

Η θαυματουργή Pixar ανακοινώνει νέα ταινία για το καλοκάιρι 2021 σε σκηνοθεσία του Ενρίκο Καζαρόσα του μικρού μήκους «La Luna».

Από τον Πάνο Γκένα

Μία συγκινητική τετραλογία για τα «Παιχνίδια» της ζωής μας, ο «εσωτερικός» κόσμος των συναισθημάτων, η ανάγκη να βρεθούμε «ψηλά στον ουρανό», ένα «γενναίο» παραμύθι, μία μερίδα «ρατατούι», και όχι μόνο... Οι ταινίες της Pixar εδώ και 25 χρόνια διατηρούν στην κορυφή το συνδυασμό έμπνευσης και ψυχαγωγίας, κι ενώ ανυπομονούμε για το «ψυχικό» του «Soul» (η ταινία έχει μετατεθεί λόγω πανδημίας από αρχές Ιουνίου στις αρχές Νοεμβρίου), οι ακούραστοι καλλιτέχνες της ανακοινώνουν νέα ταινία, το «Luca».

Ιστορία ενηλικίωσης τοποθετημένη στην ειδυλλιακή ιταλική ριβιέρα, το «Luca» έχει στην σκηνοθετική καρέκλα τον ταλαντούχο Ενρίκο Καζαρόσα του υποψήφιου για Όσκαρ κιν. σχεδίων μικρού μήκους «La Luna» και στην παραγωή την Άντρεα Γουόρεν του «Lava» και «Αυτοκίνητα 3». Το αξέχαστο καλοκαίρι ενός παιδιού που έχει συντροφιά έναν «μυστικό φίλο», το θαλάσσιο τέρας ενός άλλου κόσμου που βρίσκεται στην επιφάνεια του νερού, θα αποτελεί το κέντρο της αφήγησης του «Luca», υπόθεση που προδιαθέτει για ένα όργιο φαντασίας πολυ κοντά στις ευαισθησίες του στούντιο Ghibli. 

«Πρόκειται για μία βαθιά προσωπική ιστορία, όχι μόνο επειδή τοποθετείται στην ιταλική ριβιέρα όπου μεγάλωσα, αλλά επειδή στον πυρήνα της ταινίας βρίσκεται ένας εορτασμός της φιλίας», δήλωσε ο Καζαρόσα. «Οι παιδικές φιλίες συχνά καθορίζουν την πορεία του ποιοι θέλουμε να γίνουμε και αυτοί οι δεσμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίαςτου "Luca". Έτσι, εκτός από την ομορφιά και τη γοητεία της παραθαλάσσιας Ιταλίας, η ταινία θα μας παρουσιάσει μια αξέχαστη καλοκαιρινή περιπέτεια που θα αλλάξει ριζικά τον Λούκα».

Ο Καζαρόσα συνεργάζεται τα τελευταία εννιά χρόνια με την Pixar και έχει δουλείψει επίσης στα «Απίθανοι 2», «Coco», ο «Καλός Δεινόσαυρος», «Ψηλά στον Ουρανό», «Ρατατούης», «Αυτοκίνητα».

Με δεδομένο το δημιουργικό σερί της εταιρείας ανυπομονούμε ήδη για ένα πολύχρωμο ταξίδι στις παραλίες και τα θέρετρα της ριβιέρας, το Πορτοφίνο, τα χωριά του Cinque Terre και την Γένοβα. Avanti!