«Στο Μυαλό του...Τομ Κρουζ»: Ο Τζον Μάλκοβιτς είχε στην αρχή τις αντιρρήσεις του - cinemagazine.gr
11:07
2/6

«Στο Μυαλό του...Τομ Κρουζ»: Ο Τζον Μάλκοβιτς είχε στην αρχή τις αντιρρήσεις του

Ο Τζον Μάλκοβιτς θυμάται την γενικευμένη απορία του όταν έλαβε το σενάριο του Τσάρλι Κάουφμαν, που έδωσε τελικά μια από τις γνωστότερες ταινίες του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Independent, o Τζον Μάλκοβιτς θυμήθηκε την ιστορία που προηγήθηκε μιας από τις πιο πρωτότυπες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ. «Γιατί όχι στο 'Μυαλό του Τομ Κρουζ';» διερωτήθηκε. «Ο Τσάρλι όμως μου είπε ότι δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να το αλλάξει, ότι ο Σπάικ Τζόνζι θα το γύριζε κι εγώ είπα ναι. Ή που η ταινία θα είναι καταστροφή και το όνομά μου θα είναι πάνω αλλά και μέσα στον τίτλο της, οπότε γαμήθηκα, ή που θα πάει καλά και θα είναι για πάντα συνδεδεμένος μαζί της».

Φαντάζεστε σήμερα να γυριζόταν ένα έργο σαν αυτό; Ένα δείγμα του πόσο προς οπισθοδρομικά, φοβισμένα και «σίγουρα» κινείται η βιομηχανία φαίνεται και από αυτό. Και τότε πάντως το σενάριο κυκλοφορούσε καιρό στους διαδρόμους. Και ίσως δεν θα πραγματοποιούνταν ποτέ, αν δεν έπεφτε στα χέρια του Φράνσις Φορντ Κόπολα που είχε γαμπρό του τον Σπάικ Τζόνζι - ήταν τότε παντρεμένος με την Σοφία.

Ο Μάλκοβιτς αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστεί στο «Space Force» του Netflix, μαζί με τον Στιβ Καρέλ. Ο Σπάικ Τζόνζι γύρισε πιο πρόσφατα το «Beastie Boys Story» με και για τα φιλαράκια του, ενώ ο Κάουφμαν γράφει και σκηνοθετεί το επικείμενο «I'm Thinking of Ending Things», επίσης για το Netflix, λογικά στο φετινό πρόγραμμα. Η ταινία είναι στο κλίμα λούπας και στριφογυρισμάτων που το βάζουν στην περιοχή του «Being John Malkovich», καθώς βέβαια και στην φημισμένη δεύτερη δουλειά του σκηνοθέτη, την «Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης».