Life in plastic, it's fantastic! Η Μαργκό Ρόμπι θα ζωντανέψει την Barbie - cinemagazine.gr
9:26
9/1

Life in plastic, it's fantastic! Η Μαργκό Ρόμπι θα ζωντανέψει την Barbie

Μετά από αναρίθμητες μεταφορές των ιστοριών της γνωστότερης κούκλας στον κόσμο σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, το Χόλιγουντ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πρώτη «ανθρώπινη» Barbie.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά από μία πληθώρα αναβολών σχετικά με τη «ζωντανή» εκδοχή μιας ταινίας αφιερωμένης στην πιο γνωστή κούκλα του κόσμου και προτάσεις για τον ρόλο που ξεκίνησαν ανατρεπτικά (Έιμι Σούμερ) και συνέχισαν σχετικά πιο safe (Αν Χάθαγουεϊ), η «Barbie» φαίνεται πως θα αφήσει τα ράφια των παιδικών καταστημάτων για το live κινηματογραφικό ντεμπούτο της.

Το Variety αποκάλυψε πως η υποψήφια για Όσκαρ Μαργκό Ρόμπι («Εγώ, η Τόνια») θα αναλάβει το ρόλο και την παραγωγή της ταινίας σε σενάριο της Χίλαρι Γουίνστον («The LEGO Ninjago Movie», «Bad Teacher») ενώ το στούντιο προσπαθεί να «κλείσει» την Πάτι Τζένκινς μετά την επιτυχία της «Wonder Woman» στη σκηνοθεσία.

«Το παιχνίδι με τη Barbie προωθεί την εμπιστοσύνη, την περιέργεια και την επικοινωνία ενός παιδιού στο ταξίδι του προς την αυτο-ανακάλυψη. Πάνω από 60 χρόνια, η Barbie έχει ενδυναμώσει τα παιδιά ώστε να φανταστούν τους εαυτούς τους σε φιλόδοξους ρόλους, από μια πριγκίπισσα σε μία πρόεδρο. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που θα αναλάβω τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την παραγωγή της ταινίας που πιστεύω ότι θα έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στα παιδιά και στο κοινό όλου του κόσμου», δήλωσε η Ρόμπι.

Πρότζεκτ που ανακοινώθηκε αρχικά το 2014, η ιστορία της κινηματογραφικής μεταφοράς της «Barbie» στο πανί, θα περίμενε κανείς πως θα ήταν εύκολη λόγω εξασφαλισμένου κοινού και εμπορικής απήχησης. Παρόλα αυτά η Sony, στούντιο που είχε αναλάβει αρχικά την παραγωγή, έκλεισε την Έιμι Σούμερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο για μία τολμηρή, όσο και ανατρεπτική εκδοχή, μιας Barbie που δεν χωρά απαραίτητα στα αυστηρά πρότυπα ομορφιάς. Τελικά η Σούμερ αποχώρησε λόγω αλλαγής στον προγραμματισμό, η Αν Χάθαγουεϊ ανακοινώθηκε ως αντικαταστάτρια το καλοκαίρι του 2017, και στη συνέχεια η Sony απέσυρε το σχέδιο εντελώς, αφήνοντας χώρο στην Warner να το αναλάβει και να επανεκκινήσει την παραγωγή.

Η ταινία είχε προγραμματιστεί για 8 Μαΐου 2020, αλλά το πιθανότερο είναι πως το κινηματογραφικό ντεμπούτο της αγαπημένης κούκλας ίσως πάρει λίγο χρόνο ακόμα. Στο μεταξύ ας ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον ρόλο του Κεν, και για όσους ανυπομονούν υπάρχει πάντα το «Toy Story 3»!