Η Ελληνική απάντηση: Masterclass με την παραγωγό Μαρία Δρανδάκη για τις ευρωπαϊκές συμπαραγωγές - cinemagazine.gr
15:52
13/7

Η Ελληνική απάντηση: Masterclass με την παραγωγό Μαρία Δρανδάκη για τις ευρωπαϊκές συμπαραγωγές

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το 12o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo έχουν την χαρά να διοργανώσουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00 στον θερινό κινηματογράφο ΕΚΡΑΝ μια ανοιχτή συζήτηση με την Ελληνίδα παραγωγό Μαρία Δρανδάκη με θέμα τις στρατηγικές και καλλιτεχνικές επιλογές που ευνοούν τις ευρωπαϊκές συμπαραγωγές κινηματογραφικών έργων μεγάλου και μικρού μήκους.

To Psarokokalo Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους συνεργάζεται με το Creative Europe Media Desk Greece και παρουσιάζουν μια συνάντηση με τη Μαρία Δρανδάκη από την Homemade Films - εταιρεία παραγωγής και διανομής ταινιών με έδρα την Αθήνα - μία από τους πιο ενδιαφέροντες παραγωγούς στον ευρωπαϊκό χάρτη αυτή τη στιγμή. 

Οι συμπαραγωγές  συχνά θεωρούνται επωφελείς για την εθνική / τοπική βιομηχανία, επειδή διεγείρουν τη διεθνοποίηση της εθνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας (ανταλλαγή επαγγελματιών / καλών πρακτικών) μπορούν να φέρουν εσωτερικές επενδύσεις (π.χ. φορολογικά κίνητρα) και να ανοίξουν νέες αγορές (ειδικά εάν υπάρχει καλλιτεχνική συνεργασία: ηθοποιοί / τοποθεσίες / ιστορία κ.λπ.). 

Η Μαρία θα συζητήσει την υπόθεση συμπαραγωγής: Οι συμπαραγωγές αποτελούν ευκαιρία ή πρόκληση; Πότε αξίζει τον κόπο - τι μπορεί να προσφέρει - ποια είναι τα οφέλη και ποιες είναι οι παρανοήσεις; 

Εγγραφή στην παρακάτω διεύθυνση 
https://www.eventbrite.com/e/psarokokalo-international-short-film-festival-2020-masterclass-tickets-107972891826 

European Co-productions - The Greek Response
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Υπεύθυνη του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA Άννα Κασιμάτη. Στο τέλος ο νέος Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Αγγελόπουλος θα κάνει μία σύντομη παρουσίαση των μελλοντικών σχεδιασμών του ΕΚΚ πάνω στο θέμα των ευρωπαϊκών συμπαραγωγών.

#Masterclass #CreativeEuropeMediaDesk