Ο Μάρτιν Φρίμαν είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του «Sherlock» - cinemagazine.gr
10:21
19/3

Ο Μάρτιν Φρίμαν είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του «Sherlock»

Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Γουάτσον στην πετυχημένη μεταφορά των ιστοριών του Σέρλοκ Χολμς στη σύγχρονη εποχή, άφησε να εννοηθεί πως ο τέταρτος κύκλος της σειράς ήταν μάλλον ο τελευταίος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

14 μήνές έχουν περάσει από τα επεισόδια της τέταρτης σεζόν της σειράς του BBC, «Sherlock» και δεν έχουν ακουστεί ακόμη λεπτομέρειες για το αν και πότε θα συνεχιστεί η σειρά. Οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μάρτιν Φρίμαν έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα Χολμς-Γουάτσον που έχουμε δει στο σινεμά και την τηλεόραση, με τη σειρά να γίνεται μία από τις πιο πετυχημένες των τελευταίων χρόνων, δημιουργώντας έναν μικρό «πανικό» κάθε φορά που έβγαιναν καινούρια επεισόδια αν και στην τελευταία σεζόν αυτός ήταν μικρότερος από ότι συνήθως.

Τα νέα πάντως δεν είναι καλά, αν λάβουμε υπόψιν όσα δήλώσε ο Φρίμαν στην Telegraph σχετικά με το μέλλον της σειράς. «Νομίζω πως μετά το τέλος του 4ου κύκλου υπήρξε μια παύση. Νιώσαμε πως ολοκληρώσαμε για τώρα, κυρίως λόγω της ψυχρής υποδοχής που είχαν τα τελευταία επεισόδια. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Το ότι ήμουν στο show έμοιαζε λίγο σαν να είμαι στους Beatles. Οι προσδοκίες του κοινού ξέφυγαν και αφαιρούν πλέον το κομμάτι της διασκέδασης, η κατάσταση είναι πως "πρέπει να κάνεις αυτό που θέλω, αλλιώς θα σε βρίζω". Δεν είναι διασκεδαστικό αυτό πια.»

Τα λόγια του Φρίμαν σε συνδυασμό με τη σιωπή του BBC σχετικά με νέο υλικό δείχνουν πως πιθανότατα το «Sherlock» να έφτασε στο τέλος του μετά από 15 χορταστικά 90λεπτα επεισόδια. Η σειρά ξεκίνησε το 2010 μεταφέροντας τους δυο ήρως στη σύγχρονη εποχή και έδωσε τέσσερις κύκλους, τεσσάρων επεισοδίων ο καθένας (εξαίρεση ο δεύτερος που είχε 3).