Τρέιλερ: Μάργκο Ρόμπι Vs Σίρσα Ρόναν σε μια ιστορική βασιλική κόντρα - cinemagazine.gr
9:37
5/10

Τρέιλερ: Μάργκο Ρόμπι Vs Σίρσα Ρόναν σε μια ιστορική βασιλική κόντρα

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της Βασίλισσας της Σκωτίας, Μαρίας Στιούαρτ, και οι κόντρες της με τη Βασίλισσα Ελισάβετ φέρνουν στην ίδια ταινία τις δυο υποψήφιες για Όσκαρ ηθοποιούς.

Από τον Πάνο Γκένα

Τη χρονιά που πέρασε σφράγισαν με τις ερμηνείες τους δυο εξαιρετικές ταινίες: η Σίρσα Ρόναν έγινε μούσα της Γκρέτα Γκέργουικ με το «Lady Bird», συγκεντρώνοντας διθυραμβικές κριτικές και βραβεία, και στο ίδιο μήκος κύματος η Μαργκό Ρόμπι ως πατινέζ Τόνια Χάρντινγκ στο «Εγώ, η Τόνια» έκανε ερμηνευτικά «άξελ». Αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν και οι δυο στην πεντάδα Α' Γυναικείου ρόλου στα Όσκαρ.

Κάτι που ίσως επαναληφθεί και του χρόνου.

Η Βασίλισσα Μαρία Στιούαρτ, καθοριστική φιγούρα στην ιστορία της Σκωτίας, ενέπνευσε λογοτέχνες και φυσικά κινηματογραφιστές, με μια ζωή γεμάτη ίντριγκες και περιπέτειες. Από τα πρώτα της χρόνια, όταν συνδέθηκε με τον θρόνο της Γαλλίας, μέχρι την μετεγκατάστασή της στη Σκωτία και την κόντρα της με την Ελισάβετ της Αγγλίας, η πολυτάραχη ζωή της Στιούαρτ προσφέρεται για απολαυστικές βασιλικές ίντριγκες, θέμα που ανέκαθεν απασχολούσε τους θεατές.

Η πιο γνωστή ταινία με θέμα την κόντρα της Μαρίας Στιούαρτ με την Ελισάβετ Α' ήταν ως τώρα το «Mary, Queen of Scots» του 1971, με τις Βανέσα Ρέντγκρεϊβ και Γκλέντα Τζάκσον στους αντίστοιχους ρόλους και το αξέχαστο μουσικό θέμα του Τζον Μπάρι να μας μένει ως κύρια ανάμνηση. Η κόντρα των δύο γυναικών θα μας απασχολήσει φέτος με το «Μαρία, Βασίλισσα της Σκωτίας» σε σκηνοθεσία της Τζόσι Ρουρκ. Η Ρουρκ, με θητεία στο βρετανικό Εθνικό Θεάτρο, προετοίμαζε το πρότζεκτ από το 2012, αν και στο παρελθόν υπήρχαν φήμες για τον σκηνοθέτη Φίλιπ Νόις και τη Σκάρλετ Γιοχάνσον στο ρόλο της Ελισάβετ. Τελικά μετά από αρκετή αναμονή και αλλαγές, η Μαργκό Ρόμπι θα ντυθεί την Ελισάβετ Α', με τη Σίρσα Ρόναν στο ρόλο της Μαρίας δεδομένη από την αρχή του πρότζεκτ.

«Όλοι χειραγωγούσαν τη σχέση τους», είχε δηλώσει η Ρόμπι στο Entertainment Weekly όταν δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας. «Είναι περίπλοκο, τραγικό, περίεργο. Ήταν τα μόνα δυο άτομα σε όλο τον κόσμο που μπορούσαν κανονικά να καταλάβουν η μία τη θέση που βρισκόταν η άλλη».

Το «Mary, Queen of Scots» κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου 2018.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ: Μάργκο Ρόμπι Vs Σίρσα Ρόναν σε μια ιστορική βασιλική κόντρα
  • Τρέιλερ: Μάργκο Ρόμπι Vs Σίρσα Ρόναν σε μια ιστορική βασιλική κόντρα
  • Τρέιλερ: Μάργκο Ρόμπι Vs Σίρσα Ρόναν σε μια ιστορική βασιλική κόντρα