Κιάνου Vs Ριβς! Το «Matrix 4» θα κυκλοφορήσει το 2021 απέναντι από το επόμενο «John Wick» - cinemagazine.gr
10:23
12/12

Κιάνου Vs Ριβς! Το «Matrix 4» θα κυκλοφορήσει το 2021 απέναντι από το επόμενο «John Wick»

The Matrix has you! Δυο δεκαετίες μετά την πρώτη, επαναστατική ταινία, ο Neo σας προσκαλεί ξανά στον κόσμο του «Matrix» και στις 21 Μαΐου 2021 θα «αντιμετωπίσει» τον... εαυτό του στα ταμεία!

Από τον Πάνο Γκένα

In a world of 1s and 0s...are you a zero, or The One?

Πριν από δυο χρόνια, η Warner είχε κάνει σαφή την πρόθεσή της να επιστρέψει στο δυαδικό σύστημα του «Matrix» και πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε επίσημα πως η επιστροφή είναι γεγονός. 20 χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας και μετά από πολλές φήμες για reboots, ο Κιάνου Ριβς, η Κάρι Αν-Μος, η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και η Λάνα Γουατσόφσκι θα ρωτήσουν ξανά «μπλε ή κόκκινο χάπι;». Μαζί τους στο καστ έκλεισαν ήδη ο Νιλ Πάτρικ Χάρις, που παρά την κωμική του στόφα εδώ μπορεί να διαπρέψει ως ψυχρός εκρόσωπος του «συστήματος», ο Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν (αρκετοί τον γνωρίζετε από τα «Aquaman», «The Get Down») και ο μπροντγουεϊκός Τζόναθαν Γκροφ («Frozen», «Mindhunter», «Looking»).

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας ανακοινώθηκε πως θα είναι η 21η Μαΐου 2021, μέρα που είχε ήδη κλειδώσει η έξοδος του τέταροτυ (επίσης!) κεφαλαίου του «John Wick». Το σίγουρο είναι πως εκείνη την ημέρα θα γίνει σίγουρα του Κιάνου στα ταμεία!

Ο Πρόεδρος της Warner, Τόμπι Έμεριχ, είχε δηλώσει για την επιστροφή του «Matrix» και της Λάνα Γουατσόφσκι πως «Δεν θα μπορούσε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που ξαναμπαίνουμε στο Matrix παρέα με τη Λάνα. Η Λάνα είναι μία γνήσια οραματίστρια και αληθινά δημιουργική σκηνοθέτιδα. Είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεται πίσω από το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του νέου κεφαλαίου στο σύμπαν του Matrix».

Οι αδελφές Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι αποτέλεσαν την αυθεντική ομάδα πίσω από το κόνσεπτ του «Matrix» (1999). Μετά από το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο «Παράνομα Δεμένες» (1996), μερικές ενδιαφέρουσες («Cloud Atlas», συν-σκηνοθεσία με Τομ Τίκβερ), χαριτωμένες («Speed Racer») και απολύτως καταστροφικές ταινίες («Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ»), ξαναβρήκαν το δημιουργικό τους οίστρο στο πολυπολιτισμικό και πολυερωτικό «Sense8» του Netflix. Η τριλογία του «Matrix» όμως (το 2003 κυκλοφόρησαν τα «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions») δεν έπαψε ποτέ να είναι το σημείο αναφοράς του διδύμου.

Αν και η Λίλι δεν αναφέρεται στην παραγωγή της τέταρτης ταινίας, η αδερφή της Λάνα σχολίασε πως: «Πολλές από τις ιδέες που εξερευνήσαμε με τη Λίλι πριν από 20 χρόνια σχετικά με την πραγματικότητά μας, είναι πλέον πιο επίκαιρες από ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτοί οι χαρακτήρες επιστρέφουν στη ζωή μου και ευγνώμων για άλλη μία ευκαιρία συνεργασίας με λαμπρούς φίλους». 

Το σενάριο της τέταρτης ταινίας «Matrix» φέρει την υπογραφή της Λάνα Γουατσόφσκι και των Αλεξάντερ Χέρμον, Ντέιβιντ Μίτσελ με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο «Sense8». Ο Μίτσελ είναι επίσης ο συγγραφέας του «Cloud Atlas». Η παραγωγή θα ξεκινήσει αρχές του 2020 και οι πρώτες φήμες θέλουν την πλοκή να επικεντρώνεται σε έναν νεαρό Μορφέα (ο χαρακτήρας που είχε υποδυθεί ο Λόρενς Φίσμπερν).

Πώς θα επιστρέψουν οι χαρακτήρες των Neo και Trinity; Ποιος θα είναι ο τίτλος της ταινίας; «Be Afraid Of The Future» όπως έγραφε η αφίσα της πρώτης ταινίας και υπομονή για απαντήσεις!

Διαβάστε ακόμη
Μπλε ή Κόκκινο χάπι; Το «Matrix» έγινε 20 χρονών