«Matt & Max»: Ο Ντολάν ανακοινώνει την επόμενη ταινία του - cinemagazine.gr
15:51
31/1

«Matt & Max»: Ο Ντολάν ανακοινώνει την επόμενη ταινία του

Τελειώνοντας το μοντάζ για το «The Death and Life of John F. Donovan», ο Ντολάν δήλωσε πως επιστρέφει στο Κεμπέκ για το όγδοο φιλμ της καριέρας του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Ξαβιέ Ντολάν βρίσκεται στο post-production νέας του ταινίας που θα αποτελεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του. Το «The Death and Life of John F. Donovan» έχει ως θέμα την κρυφή αλληλογραφία ενός αστέρα του Χόλιγουντ με έναν μικρό θαυμαστή και έχει εντυπωσιακό καστ, καθώς τους 2 πρωταγωνιστές (Κιτ Χάρινγκτον και Τζέικομπ Τρέμπλεϊ) πλαισιώνουν με μικρότερους ρόλους οι Νάταλι Πόρτμαν, Σούζαν Σαράντον, Κάθι Μπέιτς και Τζέσικα Τσαστέιν. Το φιλμ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 και λογικά θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες, το εκεί όπου έχουν φιλοξενηθεί οι περισσότερες ταινίες του νεαρού σκηνοθέτη.

Αυτά όμως ήταν λίγο πολύ γνωστά ως τώρα. Το νέο είναι πως, στο περιθώριο της προετοιμασίας αυτής, αλλά και της συμμετοχής του στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζόελ Έτζερτον «Boy Erased», ο Ντολάν ανακοίνωσε το επόμενό του project, ένα φιλμ για οποίο θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, το Κεμπέκ, με τίτλο «Matt & Max». Σύμφωνα με τον ίδιο, το φιλμ θα είναι μια ανάμιξη της αισθητικής του «Ο Τομ στη Φάρμα» και του πνεύματος του «Mommy», θα έχει ως πρωταγωνιστές 2 άνδρες που βρίσκονται κοντά στα 30 (όπως και ο ίδιος που κλείνει φέτος τα 29) και θα γυριστεί στη γαλλική γλώσσα με τον ίδιο να κρατά έναν από τους 2 βασικούς ρόλους. 

Ο Ντολάν αναφερόμενος στα «Call Me by Your Name» και «God's Own Country» είπε: «Φέτος είδαμε πολύ γενναίες και αυθεντικές ταινίες για τον ομοφυλοφιλικό έρωτα και γι' αυτό με ενδιέφερε να εξερευνήσω χαρακτήρες που δεν είναι απαραίτητα gay. Όταν όμως διάβασα το "Boy Erased", άγγιξε την καρδιά μου, θυμάμαι πως μόλις είχα κάνει τατουάζ και μου αφαίρεσε όλο τον πόνο. Με έκανε να θέλω να γυρίσω πίσω και να γράψω ένα σενάριο για gay χαρακτήρες» κατέληξε, μιλώντας για το πως εμπνεύστηκε το «Matt & Max». Με το «The Death and Life of John F. Donovan» να παίζεται παγκοσμίως μέσα στο 2018, το νέο φιλμ αναμένεται λογικά για το 2019.