Το 2019 ετοιμαστείτε για ένα νέο «Έγκλημα στο Νείλο» - cinemagazine.gr
10:59
25/6

Το 2019 ετοιμαστείτε για ένα νέο «Έγκλημα στο Νείλο»

Η Fox είδε να πετυχαίνει εισπρακτικά το εγχείρημα της αναβίωσης των μυθιστορημάτων της Άγκαθα Κρίστι και συνεχίζει με το ίδιο team για διασκευάσει άλλη μία πασίγνωστη ιστορία.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Κατά την προσφιλή τακτική των μεγάλων στούντιο, που βλέπουν πια όλες τις παραγωγές τους ως franchises και ευελπιστούν σε συνέχειες, στο τέλος του «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» γίνεται μια νύξη για κάποιο έγκλημα που συνέβη στο Νείλο και που μόνο ο Πουαρό θα μπορούσε να λύσει. Απ' ότι φαίνεται θα το λύσει ξανά, αφού η Fox ήταν αρκετά ικανοποιημένη από την πορεία της ταινίας που ξανάφερε το σύμπαν της Άγκαθα Κρίστι στις οθόνες μας και δίνει το πράσινο φως για τη συνέχεια.

Ο Μάικλ Γκριν, που έγραψε το σενάριο του «Οριάν Εξπρές» έχει ξεκινήσει ήδη να γράφει, προσθέτοντας έναν ακόμη μεγάλο τίτλο στο βιογραφικό του, μια που έγραψε πρόσφατα τα «Logan», «Alien: Covenant» και «Blade Runner 2049». Ο Μπράνα θα έχει πάλι τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εγχείρημα που κρίθηκε πετυχημένο, οπότε ετοιμαστείτε να ξαναδείτε το «μοντέρνο» μουστάκι του κλασικού λογοτεχνικού ήρωα.

Θυμίζουμε πως το «Έγκλημα στο Νείλο», ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία της Κρίστι, κουβαλάει κι αυτό πίσω του μια δυνατή κινηματογραφική διασκευή, αυτή του 1978 με τον Πίτερ Ουστίνοφ στο ρόλο του Πουαρό. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1937 και έβρισκε τον διάσημο ντετέκτιβ σε διακοπές στην Αίγυπτο, όπου μια αποτρόπαια πράξη αποκαλύπτει σταδιακά ένα ερωτικό τρίγωνο. 

Η ταινία έχει προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ενδεχομένως μία από τις πιο «καυτές» ημερομηνίες της επόμενης σεζόν, μιας και την ίδια μέρα θα κάνουν πρεμιέρα το τελευταίο Επεισόδιο Star Wars σε σκηνοθεσία Τζ. Τζ. Έιμπραμς (σχετικά με το saga των Σκάιγουοκερ), αλλά και η κινηματογραφική διασκευή του υπερ-επιτυχημένου μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «Wicked» του Στίβεν Ντάλντρι.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του καινούριου «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αλλά και της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Έγκλημα στο Νείλο» το 1978.