Ο Μάικλ Φασμπέντερ ετοιμάζεται για «Ταραχές» στην μικρή οθόνη - cinemagazine.gr
15:41
31/7

Ο Μάικλ Φασμπέντερ ετοιμάζεται για «Ταραχές» στην μικρή οθόνη

Ο δημοφιλής Μάικλ Φασμπέντερ θα εμπλακεί στις «Ταραχές» που οδήγησαν στην Ματωμένη Κυριακή για τις ανάγκες νέας τηλεοπτικής σειράς.

Από τον Πάνο Γκένα

Σχεδόν μια δεκαπενταετία από την εμφάνιση ενός νεαρού, άγνωστου ακόμη προσώπου, στους «300» του Ζακ Σνάιντερ, ο Μάικλ Φασμπέντερ είναι σήμερα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και πετυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του που μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να αναλαμβάνει ρόλους σε μικρά arthouse φιλμ παράλληλα με φημισμένα blockbusters. 

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την μεγάλη οθόνη με εμφανίσεις σε μόλις τρεις ταινίες («X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας», «Ο Χιονάνθρωπος», «Alien: Covenant»), αλλά επιφυλάσσεται στο μέλλον (κορονοϊού επιτρεποντος) να τον δούμε στον κινηματογράφο («Next Goal Wins» του Τάικα Γουαϊτίτι, διαβάστε περισσότερα εδώ), αλλά και στην τηλεόραση.

Ο λογαριασμός Geek Vibes Nation στο twitter δημοσίευσε πως ο Φασμπέντερ θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δραματική σειρά «Τroubles», η οποία θα εμπνέεται από τις αιματηρές συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην Β. Ιρλανδία από την δεκαετία του '70.

Ο τίτλος, άλλωστε, αναφέρεται στις «Ταραχές» (The Troubles) που κορυφώθηκαν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 1972, γνωστή και ως Ματωμένη Κυριακή. Από τα τέλη του '60, η ρήξη καθολικών και προτεσταντών, η πολιτική, εθνοτική και (δευτερευόντως) θρησκευτική σύγκρουση των δυο ομάδων, ο διχασμός σχετικά με την παραμονή ή απομάκρυνση της Ιρλανδίας από το Ην. Βασίλειο, καθώς και ο ρόλος του IRA, θα στοιχειοθετήσουν την πλοκή του «Troubles».

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα σημάνει την επιστροφή του Φασμπέντερ στη μικρή οθόνη, στην οποία ξεκίνησε με συμμετοχές σε αρκετές σειρές την περίοδο 2001 - 2005.