Το Netflix ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μάικλ Τζόρνταν - cinemagazine.gr
12:23
16/5

Το Netflix ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μάικλ Τζόρνταν

Η ψηφιακή πλατφόρμα, σε συνεργασία με το ESPN, θα μας θυμίσει τα μαγικά του MJ μέσα από το μεγαλύτερο ντοκιμαντέρ για τον αθλητή-σύμβολο του NBA. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η συνηθισμένη απάντηση στην ερώτηση για το ποιος ήταν ο καλύτερος αθλητής που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα του NBA, ο Μάικλ Τζόρνταν θα έχει την τιμητική του μέσα στη χρονιά χάρη σε μια σειρά ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται. Συγκεκριμένα, το Netflix ενώνει τις δυνάμεις του με το μεγαλύτερο αθλητικό δίκτυο των ΗΠΑ, το ESPN, για την παραγωγή μιας σειράς που θα ολοκληρωθεί σε 10 μέρη με τον τίτλο «The Last Dance».

Ο τίτλος αναφέρεται στο τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε ο Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς, την περίοδο 1997-98 η οποία έκλεισε με μια δραματική σειρά αγώνων με τους Γιούτα Τζαζ, όπου στο τελευταίο λεπτό του έκτου και τελευταίου ματς, ο Τζόρνταν έκανε τα πάντα ώστε να κλείσει την ονειρώδη καριέρα του στους Μπουλς με τον τρόπο που έπρεπε - αν και τελικά δεν τήρησε την υπόσχεσή του για οριστική αποχώρηση και ξανάπαιξε 3 χρόνια αργότερα στους Ουάστινγκτον Ουίζαρντς.

Ο Τζόρνταν ήταν ίσως ο αθλητής-σύμβολο της δεκαετίας του 90, μέλος της περίφημης dream-team του 1992 και πρωταγωνιστής της εκπληκτικής ομάδας που έφτιαξαν οι Μπουλς εκείνα τα χρόνια. Σύμφωνα με την παραγωγή, το ντοκιμαντέρ έχει την πλήρη υποστήριξη του ίδιου του Τζόρνταν αλλά και των τότε συμπαικτών του, καθώς οι περισσότεροι δέχτηκαν να μιλήσουν για τον ίδιο και να ξαναδούν στιγμές από εκείνα τα χρόνια που καταγράφηκαν μεν από κάμερες αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην τηλεόραση. 

Η παραγωγή θα γίνει μέσα στο 2018, ενώ λογικά θα το δούμε μέσα από την πλατφόρμα του Netflix το αργότερο στις αρχές του επόμενου χρόνου. Θυμίζουμε πως στο παρελθόν έχουν γίνει και άλλα ντοκιμαντέρ για τον αθλητή, σε πολύ μικρότερη κλίμακα πάντως, όπως το «Michael Jordan to the Max» το 2000, ενώ και ο ίδιος ο Τζόρνταν, στο απόγειο της δημοφιλίας του, δοκίμαστε τις υποκριτικές του ικανότητες στο «space Jam» του 1996.