Τρέιλερ «Top Gun: Maverick»: Ο Τομ Κρουζ ξανά στα ύψη - cinemagazine.gr
2:35
19/7

Τρέιλερ «Top Gun: Maverick»: Ο Τομ Κρουζ ξανά στα ύψη

Με την παρουσία του ίδιου του Τομ Κρουζ, η Paramount έκλεψε την παράσταση στην πρώτη μέρα της Comic-Con του Σαν Ντιέγκο παρουσιάζοντας το πρώτο τρέιλερ για το σίκουελ του «Top Gun».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τον Τομ Κρουζ δεν τον αποκαλείς και ίνδαλμα για τους φίλους των κόμικς, όμως από τη στιγμή που η μεγαλύτερη Comic-Con στις ΗΠΑ, αυτή του Σαν Ντιέγκο, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια και σε κινηματογραφικό γεγονός, η παρουσία του κυριάρχησε την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Ήταν το δώρο της Paramount στο κοινό της, λίγο πριν ακολουθήσει το δεύτερο, το εξαιρετικό τρέιλερ για το σίκουελ του «Top Gun», γεμάτο δράση χωρίς CGI και πολλές σκηνές που παραπέμπουν άμεσα στο φιλμ του 1986.

Τα νέα για το «Top Gun: Maverick» ήταν ανύπαρκτα εδώ και μήνες μετά το μπαράζ ανακοινώσεων για τους ηθοποιούς που πλαισιώνουν τον Κρουζ. Πρώτα είχε ανακοινωθεί ο Μάιλς Τέλερ για να υποδυθεί τον γιο του Νικ «Goose» Μπράντσοου, του συνεργάτη του Maverick στην πρώτη ταινία. Για όσους θυμούνται, ο χαρακτήρας του Τομ Κρουζ παλεύει για μεγάλο διάστημα της ταινίας με τις ενοχές του, θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο για τον θάνατο του συνεργάτη του.

Λίγο καιρό μετά την προσθήκη του Τέλερ αποκαλύφθηκε πως στο σενάριο της ταινίας υπάρχει ένας βασικός ρόλος για μια ανύπαντρη μητέρα, ιδιοκτήτρια ενός μπαρ πολύ κοντά στη βάση όπου πραγματοποιείται όλη η δράση με την Τζένιφερ Κόνελι να είναι αυτή που τελικά πήρε το ρόλο. Και φυσικά, πριν από όλα αυτά, είχε γνωστοποιηθεί και η επιστροφή του Βαλ Κίλμερ, ενώ οι ανακοινώσεις έκλεισαν με τους Τζον Χαμ, Εντ Χάρις, Λιούις Πούλμαν (γιος του Μπιλ Πούλμαν, τον είδαμε πρόσφατα στο «Strangers: Prey at Night») και Γκλεν Κάμπελ.

Ο Κρουζ λίγο πριν παρουσιάσει στο κοινό το τρέιλερ είπε: «Το Top Gun μιλά για οικογένεια, θυσίες και αεροπορία. Πριν 34 χρόνια έκανα μια ταινία εδώ στο Σαν Ντιέγκο. Γύρισα μάλιστα σκηνές εδώ απέναντι, σε ένα εστιατόριο. Πολλοί με ρώτησαν όλα αυτά τα χρόνια, σε όλο τον κόσμο, πότε επιτέλους θα έκανα τη συνέχεια της. Ήταν ευθύνη μου τελικά να σας την παραδώσω. Όσες πτήσεις θα δείτε στην ταινία, να ξέρετε πως είναι αληθινές.»

Η τελευταία φράση είναι απόλυτα εμφανής στο τρέιλερ και συνάδει με τη στάση του Κρουζ εδώ και χρόνια για όσο το δυνατό μεγαλύτερη αυθεντικότητα στις ταινίες του. Αυτό άλλωστε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη Daily Mail πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα: «Θα είχε πλάκα. Θα μου άρεσε να μπω ξανά μέσα σ’ εκείνα τα αεροσκάφη. Θα έπρεπε να είναι ρεαλιστικό. Δεν θέλω αεροπλάνα φτιαγμένα με CGI. Θα ήθελα να το γυρίσουμε, όπως γυρίσαμε το πρώτο.»

Ο Τζόζεφ Κοσίνσκι («Tron Legacy», «Oblivion») σκηνοθετεί, ενώ ο βετεράνος Τζέρι Μπρουκχάιμερ επιστρέφει στην παραγωγή. 

Το «Top Gun: Maverick» αναμένεται να απογειωθεί 26 Ιουνίου 2020. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.