8:35
23/7

Και η Τζένιφερ Κόνελι ετοιμάζεται για το «Top Gun: Maverick»

Ως ιδιοκτήτρια ενός μπαρ κοντά στη βάση, η Κόνελι ολοκληρώνει το παζλ των χαρακτήρων της ταινίας.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πρόσφατα γράφαμε για την προσθήκη του Μάιλς Τέλερ που δυνάμωνε ακόμη περισσότερο την παραγωγη του «Top Gun: Maverick» . Ο Τέλερ θα υποδυθεί τον γιο του Νικ «Goose» Μπράντσοου, του συνεργάτη του Maverick στην πρώτη ταινία. Για όσους θυμούνται, ο χαρακτήρας του Τομ Κρουζ παλεύει για μεγάλο διάστημα της ταινίας με τις ενοχές του, θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο για τον θάνατο του συνεργάτη του.

Η προσθήκη τελικά τον Τέλερ δεν ήταν η τελευταία για αυτό το πολυ φιλόδοξο σίκουελ. Στο σενάριο της ταινίας υπάρχει ένας βασικός ρόλος για μια ανύπαντρη μητέρα, ιδιοκτήτρια ενός μπαρ πολύ κοντά στη βάση όπου πραγματοποιείται όλη η δράση και σύμφωνα με τον Hollywood Reporter, η Τζένιφερ Κόνελι είναι αυτή που θα πάρει τον ρόλο. Έτσι η Κόνελι προστίθεται πλάι στον Τέλερ και τους Κρουζ - Κίλμερ που επιστρέφουν από το πρώτο φιλμ.

Τριαντα δύο (!) χρόνια μετά την πρώτη ταινία, οι θρυλικές αερομαχίες του «Top Gun» επιστρέφουν και επίσημα. Παρά το γεγονός ότι η ιδέα για ένα σίκουελ του «Top Gun» συζητιόταν εδώ και αρκετά χρόνια, το πρότζεκτ πήγαινε από αναβολή σε αναβολή εξαιτίας των δισταγμών του ίδιου του Κρουζ. Τελικά μετά από χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί στα σοβαρά δηλώνοντας χαρακτηριστικά στη Daily Mail: «Θα είχε πλάκα. Θα μου άρεσε να μπω ξανά μέσα σ’ εκείνα τα αεροσκάφη. Θα έπρεπε να είναι ρεαλιστικό. Δεν θέλω αεροπλάνα φτιαγμένα με CGI. Θα ήθελα να το γυρίσουμε, όπως γυρίσαμε το πρώτο.»

Ο πρόωρα χαμένος σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Τόνι Σκοτ, ενδιαφερόταν να επιστρέψει στη σκηνοθετική καρέκλα για το σίκουελ. Λίγες μέρες πριν τον τραγικό του θάνατο, αυτός κι ο Κρουζ έψαχναν τα κατάλληλα σημεία για τα γυρίσματα σε έναν ναυτικό αεροσταθμό στο Φάλον της Νεβάδα. Τελικά το «Top Gun: Maverick» θα σκηνοθετήσει ο Τζόζεφ Κοσίνσκι («Oblivion»), που έχει δώσει αξιόλογα διαπιστευτήρια με '80s αναφορά στο «Tron Legacy», ενώ ο βετεράνος Τζέρι Μπρουκχάιμερ επιστρέφει στην παραγωγή.

Το «Top Gun: Maverick» αναμένεται να απογειωθεί 12 Ιουλίου 2019.