Ο «Μαύρος Πάνθηρας» έδειξε τα νύχια του στα βραβεία του MTV - cinemagazine.gr
10:12
19/6

Ο «Μαύρος Πάνθηρας» έδειξε τα νύχια του στα βραβεία του MTV

Η τεράστια επιτυχία της Marvel απέσπασε τα περισσότερα κινηματογραφικά βραβεία του MTV στην τελετή που παρουσίασε η ανερχόμενη Τίφανι Χαντίς.

Από τον Πάνο Γκένα

Τα βραβεία του MTV μπορεί να μην είναι ενδεικτικά καλλιτεχνικής αξίας, αλλά σίγουρα αποτελούν βαρόμετρο της ποπ κουλτούρας. «Black Panther» και «Stranger Things», λοιπόν, δυο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής σεζόν, απέδειξαν τη δημοφιλία τους στα κινηματογραφικά βραβεία του MTV.

Την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, παρουσίασε τη Τίφανι Χαντίς, η ηθοποιός που συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές φέτος με τη συμμετοχή της στο «Girls Trip» και μαζί με τη Μάγια Ρούντολφ αποτέλεσαν highlight των φετινών Όσκαρ όταν παρουσίασαν τα βραβεία Μικρού Μήκους. Με ένα ραπάρισμα στο ρυθμό του τραγουδιού «Bodak Yellow», η Χαντίς δεν άφησε κανένα ασχολίαστο στον εισαγωγικό της πρόλογο, ενώ στη συνέχεια της βραδιάς συνέχισε απτόητη τη σάτιρα μέσα από ευρηματικά βίντεο - παρωδίες των ταινιών της χρονιάς, όπως τα «Last Jedi», «Ήσυχο Μέρος» και «Black Panther». Η Χαντίς επίσης βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο «Girls Trip», με το βραβείο Καλύτερης Κωμικής Ερμηνείας.

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο πρωταγωνιστής του «Black Panther», κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ήρωα και αφιέρωσε τη νίκη του στον 29χρονο Τζέιμς Σο Τζ., ο οποίος κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη που άνοιξε πυρ κατά των υπευθύνων του καταστήματος Waffle House του Τενεσί τον Απρίλιο.

«Το να παραλαμβάνεις ένα βραβείο επειδή υποδύθηκες έναν σούπερ ήρωα είναι καταπληκτικό. Μα είναι ακόμα καλύτερο να αναγνωρίζεις τους ήρωες της πραγματικής ζωής», δήλωσε ο Μπόουζμαν, ο οποίος αργότερα κέρδισε και το Βραβείο Ερμηνείας σε ταινία.

Ο συμπρωταγωνιστής του Μάικλ Μπ. Τζόρνταν παραλαμβάνοντας το βραβείο Καλύτερου Κακού (Best Villain) ανέφερε στο λόγο του τη Ροζάν Μπαρ, το επιτυχημένο τηλεοπτικό σόου της οποία ακυρώθηκε πρόσφατα μετά το ρατσιστικό tweet της.

«Είμαι σοκαρισμένος που κέρδισα το βραβείο Καλύτερου Κακού. Νόμιζα πως η Ροζάν το είχε στην τσέπη της», είπε ο Τζόρνταν.

Η ρομαντική, εφηβική κομεντί «Με Αγάπη Σάιμον» κέρδισε στην κατηγορία Καλύτερο Φιλί για τους Νικ Ρόμπινσον και Κέιναν Λόνσντειλ.

Ο Λόνσντειλ έδωσε έναν εμψυχωτικό λόγο παραλαμβάνοντας το βραβείο, σημειώνοντας πως: «Θέλω να πω σε κάθε παιδί πως μπορείτε να ζήσετε τα όνειρά σας και να φοράτε φόρεμα. Μπορείτε να ζήσετε τα όνειρά σας και να φιλήσετε αυτόν που αγαπάτε, ανεξαρτήτως φύλου. Μπορείτε να ζήσετε τα όνειρά σας και να πιστέψετε στη μαγεία. Μπορείτε να ζήσετε τα όνειρά σας και να παραμείνετε ο εαυτός σας».

Η ομάδα της ανατριχιαστικής κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Το Αυτό» του Στίβεν Κινγκ, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ομάδας επί της Οθόνης, το «Stranger Things» του Netflix, απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Σειράς, Ερμηνείας για τη Μίλι Μπόμπι Μπράουν και Τρομακτικής Ερμηνείας για τον Νόα Σναπ (ο πολύπαθος Γουίλ Μπάιερς).

Η σαρωτική «Wonder Woman» της Γκαλ Γκαντότ κέρδισε επάξια το βραβείο Καλύτερης Μονομαχίας, για τη σκηνή όπου η Wonder Woman αντιμετωπίζει τους γερμανούς στρατιώτες, ενώ η Lady Gaga παρέλαβε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για το «Gaga: Five Foot Two».

Ο Κρις Πρατ των μπλοκμπάστερ «Φύλακες του Γαλαξία» και «Jurassic World» ήταν το φετινό τιμώμενο πρόσωπο των βραβείων.  Παραλαμβάνοντας το βραβείο Generation Award από τις Όμπρεϊ Πλάζα και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ ανέπτυξε με το χαρακτηριστικό του χιούμορ τον 9λογο που θέλει να «περάσει» στην επόμενη γενιά.

Από πρακτικές συμβουλές για να μη μυρίζει η τουαλέτα και το πως πρέπει να δίνεται φαρμακευτική αγωγή στον σκύλο σας, ο Πρατ κατέληξε στο «Κανείς δεν είναι τέλειος. Κανείς. Κανείς από εμάς, ούτε εσείς. Οι άνθρωποι λένε διαρκώς πόσο τέλειοι είστε - αλλά δεν είστε! Είστε ατελείς. Και έτσι θα είναι πάντα [...] Απλά να είστε ευγενικοί, όχι τραμπούκοι, να είστε δοτικοί και όχι "κουράδες"».

Αναλυτικά οι νικητές των φετινών βραβείων MTV:

Καλύτερη Ταινία: Black Panther
Show of the Year: Stranger Things
Best Actor in a Movie: Τσάντγουικ Μπόουζμαν (Black Panther)
Best Actor in a Show: Μίλι Μπόμπι Μπράουν (Stranger Things)
Καλύτερος Ήρωας: Τσάντγουικ Μπόουζμαν (Black Panther)
Καλύτερο Φιλί: Κέιναν Λόνσντεϊλ & Νικ Ρόμπινσον (Love, Simon)
Καλύτερη Μάχη: Γκαλ Γκαντότ (Wonder Woman)
Καλύτερος Κακός: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν (Black Panther)
Καλύτερη Ομάδα επί της οθόνης: Το Αυτό
Καλύτερη κωμική ερμηνεία: Τίφανι Χάντις (Σαββατοκύριακο με τα κορίτσια)
Καλύτερη φοβισμένη μέχρι θανάτου ερμηνεία: Νόα Σναπ (Stranger Things)
Βραβείο γενιάς του MTV: Κρις Πρατ
Καλύτερη μουσική στιγμή: Stranger Things
Βραβείο πρωτοπόρου: Λένα Ουαιτ
Best Scene Stealer: Μάντελιν Πετς (Riverdale)
Best Music Documentary: Gaga: Five Foot Two
Best Reality Series/ Franchise: Keeping Up with the Kardashians