Τρέιλερ «My Salinger Year»: Στον κόσμο ενός λογοτεχνικού ογκόλιθου - cinemagazine.gr
10:50
1/2

Τρέιλερ «My Salinger Year»: Στον κόσμο ενός λογοτεχνικού ογκόλιθου

Για το βιβλιοφιλικό κοινό που αγαπά το σινεμά, έρχεται ένα χρόνο μετά το περσινό Φεστιβάλ Βερολίνο, το «My Salinger Year»  με τις Μάργκαρετ Κουάλεϊ και Σιγκούρνι Γουίβερ στο σύμπαν του συγγραφέα του «Φύλακα της Σίκαλης».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ήταν ένας διαφορετικός κόσμος στις αρχές του 2020, ένας κόσμος με φεστιβάλ κινηματογράφου και ανοιχτές αίθουσες. Στο Βερολίνο, λοιπόν του 2020, προβλήθηκε η νέα ταινία του Κεμπεκουά Φιλίπ Φαλαρντό (της φήμης εκείνου του ωραίου «Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ»), με θέμα του τον λογοτεχνικό κόσμο της δεκαετίας του '90 και τον οίκο που επιμελείται την δουλειά του αινιγματικού Τζ. Ντ Σέιλιντζερ («Ο Φύλακας της Σίκαλης»).

Η ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες 1+ χρόνο μετά την βερολινέζικη πρεμιέρα της στις 5 Μαρτίου, αφηγείται μια ιστορία γυναικών, εύρεσης ταυτότητας, φωνής και ρόλου στη μεγαλούπολη. Πρωταγωνιστούν οι Μάργκαρετ Κουάλεϊ και Σιγκούρνι Γουίβερ και οι κριτικές από το Βερολίνο, όχι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές πάντως, μιλούσαν για εκλεκτικές συγγένειες με το σύμπαν της Γκέργουιγκ και του Μπάουμπακ.

Ιδού το τρέιλερ της ταινίας: