Game of Wars τέλος! Οι δημιουργοί του «GoT» αποχωρούν από τη νέα τριλογία «Star Wars» - cinemagazine.gr
6:45
29/10

Game of Wars τέλος! Οι δημιουργοί του «GoT» αποχωρούν από τη νέα τριλογία «Star Wars»

Οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις ανέλαβαν τη «Δύναμη» για ένα ταξίδι από το Γουέστερος σε έναν «γαλαξία πολύ, πολύ μακριά», αλλά στην πορεία θαμπώθηκαν από τα χρήματα του Netflix. 

Από τον Πάνο Γκένα

Λίγο πριν το φινάλε του 8ου κύκλου του «Game of Thrones» και εν μέσω κατηγοριών για σεναριακές ατασθαλίες, το δημιουργικό ντουέτο των Μπένιοφ και Βάις ανακοινώθηκε πως θα είναι πίσω από τις μυστηριώδεις νέες ταινίες «Star Wars» που προγραμμάτισε η Ντίσνεϊ για το 2022, 2024 και 2026 (επηρεάζοντας τον μελλοντικό προγραμματισμό - καθυστέρηση των «Avatar»). Ο Πρόεδρος της Ντίσνεϊ, Μπομπ Ίγκερ, και η Πρόεδρος της Lucasfilm, Κάθλιν Κένεντι, φαίνεται πως τους εμπιστεύονταν, δηλώνοντας τότε.

«Ο Ντέιβιντ και ο Νταν είναι δυο από τους καλύτερους παραμυθάδες που εργάζονται σήμερα», είχε δηλώσει η Πρόεδρος της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντι. «Ο τρόπος που έχουν να χειρίζονται σύνθετους χαρακτήρες, το βάθος μιας ιστορίας και τον πλούτο της μυθολογίας, θα εγκαινιάσουν νέο έδαφος και θα ωθήσουν με τόλμη τα "Star Wars" σε μία συναρπαστική διαδρομή».

Η Lucasfilm είχε σκοπό να πάρει μία ανάσα από τη μεγάλη οθόνη (άλλωστε ιστορίες «Star Wars» θα απασχολήσουν τη διαδικτυακή πλατφόρμα Disney+) και τον Δεκέμβριο του 2022 οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις (ο Μπένιοφ έχει γράψει και τα σενάρια των «25η Ώρα», «The Kite Runner», «Τροία», «X-Men Origins: Wolverine» μεταξύ άλλων) να συστήσουν τη νέα τριλογία. Τον περασμένο Αύγουστο όμως, το δίδυμο υπέγραψε μια τεράστια συμφωνία με το Netflix, αξίας 200 εκ. δολαρίων, για πολυετή δημιουργία περιεχομένου - μη ανακοινώσιμου τότε. 

Χθες ανακοινώθηκε από τις δυο πλευρές πως η συμφωνία για την τριλογία από το δίδυμο ακυρώνεται λόγω ταυτόχρονων υποχρεώσεων σε διαφορετικά γυρίσματα, αν και το παρασκήνιο αυτού του διαζυγίου μοιάζει να είναι μεγάλο. Άλλωστε οι πλατφόρμες και τα στούντιο έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να δίνουν αντίστοιχα συμβόλαια σε δημιουργούς για να επικρατήσουν στο μεγάλο ανταγωνισμό που ξεκινά και η παρουσία του διδύμου σε δυο μεγάλους αντιπάλους δεν ήταν δυνατό να προχωρήσει. 

«Δε μπορούμε δυστυχώς να αυξήσουμε τον αριθμό ωρών που έχει μια μέρα και έτσι νιώσαμε πως δε μπορούμε να κάνουμε μαζί και το Star Wars και τα πρότζεκτς του Netflix. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να αποχωρήσουμε από την τριλογία» ήταν η σύντομη δήλωση του διδύμου.  

Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο καλοκαίρι οι Μπενιοφ και Βάις είχαν ανακοινώσει άλλο ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, έτοιμο να ξαναγράψει την Ιστορία. Το «Confederate», πρωτότυπη σειρά για λογαριασμό του ΗΒΟ που θα λάμβανε χώρα σε ένα εναλλακτικό, ιστορικό χρονοδιάγραμμα στον οποίο η δουλεία παραμένει νόμιμη στον αμερικανικό Νότο. Λόγω του σκανδαλώδους περιεχομένου της, η παραγωγή της σειράς δεν προχώρησε, οδηγώντας τότε τους Μπένιοφ και Βάις να προτίμησαν τον «Πόλεμο των Άστρων».

Παράλληλα ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης του (αμφιλεγόμενου για μερικούς) «Οι Τελευταίοι Τζεντάι» Ράιαν Τζόνσον έχει το  ελεύθερο να προχωρήσει σε ξεχωριστά επεισόδια που απομακρύνονται επίσης από το saga των Σκάιγουοκερ και θα εισάγουν νέους χαρακτήρες, γωνιές του γαλαξία που δεν έχει ξαναερευνήσει το franchise. Η ανάπτυξη αυτή είχε δρομολογηθεί για μετά τη νέα τριλογία, ή ανάμεσα για λογαριασμό του Disney+, όμως δεν είναι απίθανο να πάρει τελικά τη θέση της ακυρωμένης συμφωνίας εκτός αν η Κένεντι έχει ήδη στο μυαλό της αντικαταστάτες.