Ο Ντάνιελ Κρεγκ ξεκινά επίσημο podcast για τον 007 και το «No Time to Die» - cinemagazine.gr
10:49
30/9

Ο Ντάνιελ Κρεγκ ξεκινά επίσημο podcast για τον 007 και το «No Time to Die»

58 ολόκληρα χρόνια μετά, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, ο υπερπράκτορας προσαρμόζεται στην εποχή και τον ακούμε από σήμερα στο δικό του podcast.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αν το 1962 του «Δρ. Νο» είναι τυλιγμένο στον δικό του θρύλο μιας ψυχροπολεμικής, τρομοκρατημένης εποχής, πολλές δεκαετίες μετά, αν και τα πάντα είναι λες έχουν αλλάξει, ο τρόμος διατηρεί εξίσου παγκοσμιοποιημένη, αλλά υγειονομική και οικολογική, μορφή. Βέβαια η εποχή δεν σηκώνει «λευκά, σεξιστικά απομεινάρια του Ψυχρού Πολέμου» (πράγμα που ο Μποντ το ακούει από την εποχή του «Goldeneye» - 1995) και η αλήθεια είναι πως από τις εισπράξεις και την συνολική υποδοχή της ταινίας θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον του χαρακτήρα.

Το πράγμα δεν διευκολύνεται από τον covid-19, που ήδη πείραξε τις εισπράξεις του «Tenet» και, κυριότερα, έστειλε όλα τα μεγάλα χαρτιά του 2020 στο 2021. Ο Μποντ άρπαξε την φετινή 12η Νοεμβρίου, μετά από παροιμιώδεις αναταράξεις της παραγωγής και των ημερομηνιών της, και για την ώρα την έχει σφιχταγκαλιασμένη. Ο Οκτώβριος θα δείξει.

Πρόσθετο επικονωνιακό του όπλο θα είναι το επίσημο podcast της ταινίας, που ξεκινά από σήμερα, και μέσα από μια σειρά 6 επεισοδίων θα μάθουμε τα πάντα γύρω από το έργο, τους συντελεστές, τους παραγωγούς (το ιστορικό δίδυμο των Μάικλ Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπροκόλι), το τραγούδι αλλά και το score του Χανς Ζίμερ.

Τα έξι επεισόδια θα είναι τα Bond in Context, Bond Around the World, A Name to Die For: Allies and Enemies of Bond, The Craft of Bond, Clothes, Tech and Cars και Being 007, που θα περιγράφουν αντίστοιχα την ιστορική διαδρομή και την σχέση με την εποχή, τις εξωτικές τοποθεσίες, συμμάχους και αντιπάλους, την τεχνική του Μποντ, ρούχα, αμάξια και γκάτζετς, καθώς και ένα που θα δούμε τι σημαίνει («Being 007»).

Ανέκαθεν γλυκιά και αισιόδοξη η αναμονή ενός νέου Μποντ, να δούμε τι κατάφερε ο Φουκουνάγκα και ο Κρεγκ στην τελευταία του διαδρομή, να ελπίσουμε κι ότι όλα και όλοι θα είναι καλύτερα στις 12 του Νοεμβρίου.