Τρέιλερ: Η «Νοσταλγία» και ο Τζον Χαμ θέλουν να σας κάνουν να δακρύσετε - cinemagazine.gr
14:10
16/1

Τρέιλερ: Η «Νοσταλγία» και ο Τζον Χαμ θέλουν να σας κάνουν να δακρύσετε

Ο Μαρκ Πέλινγκτον, σκηνοθέτης των ταινιών «Ύποπτος της Οδού Άρλινγκτον» και «Ο Χρησμός της Πεταλούδας», συγκεντρώνει ένα εξαιρετικό καστ και σε σενάριο του indie Αλεξ Ρος Πέρι («Listen Up Philip», «Βασίλισσα της Γης») θέλει να σας κάνει να βγάλετε τα χαρτομάντιλα από την τσάντα...

Από τον Πάνο Γκένα

«Αντικείμενα και αναμνήσεις, αυτές είναι οι ουλές μας. Συναισθηματικές και φυσικές», λέει οι Έλεν Μπέρνστιν στο τρέιλερ του «Nostalgia» και συνοψίζει ακριβώς το θέμα της ταινίας.

Το «Nostalgia» επικεντρώνεται σε διάφορες ιστορίες για την απώλεια και τη σχέση που αναπτύσσουν γενεές με τα αντικείμενα που τους κληροδοτούνται. Αλληλένδετοι χαρακτήρες (από ένα ευρύ φάσμα καλών ηθοποιών) αλληλεπιδρούν με αντικείμενα που περνούν από γενιά σε γενιά σε μία ταινία που προσπαθεί να υπογραμμίσει τη συναισθηματική αξία των άψυχων αντικειμένων. Μαζί με τον Τζον Χαμ και την εξαιρετική Έλεν Μπέρνστιν, στην ταινία συμπρωταγωνιστούν η Κάθριν Κινίαρ («Τρέξε!»), ο Μπρους Ντερν («Νεμπράσκα»), ο Πέιτον Όσβαλτ («Περίπου Ώριμη»), η Άμπερ Τάμπλιν («House MD») κ.α. 

Αν και οι μελοδραματικοί τόνοι είναι έντονοι (και σχετικά με το θέμα της ταινίας καλοδεχούμενοι), το αντιδραστικό, δημιουργικό παρελθόν των Άλεξ Ρος Πέρι και Μαρκ Πέλινγκτον είναι πιθανό να κρύβει αρκετούς αφηγηματικούς άσους που δεν υπακούν στα κλισέ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Ένα μωσαϊκό ιστοριών για την αγάπη και την απώλεια, η «Νοσταλγία» εξερευνά τις σχέσεις μας με τα αντικείμενα, τα τεχνουργήματα και τις μνήμες που διαμορφώνουν τη ζωή μας.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στθς 16 Φεβρουαρίου 2018.