Νύχτες Πρεμιέρας - Σκηνή Πρώτη: Η Αφίσα! - cinemagazine.gr
20:18
29/7

Νύχτες Πρεμιέρας - Σκηνή Πρώτη: Η Αφίσα!

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, οι αγαπημένες Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν για 22η χρονιά με τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Λουκά Κατσίκα, να σας καλωσορίζει με διάθεση ανανέωσης στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού. 

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 02 Οκτωβρίου 2016, το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το φετινό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12.00 μμ, στον ΙΑΝΟ.

Έως τότε, ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά πίσω από την αυλαία της 22ης διοργάνωσης, με την ανακοίνωση της αφίσας του Φεστιβάλ.

Ειδικά για την φετινή διοργάνωση, την αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.

Γεννημένος το 1991 στο Μαρούσι, άρχισε να απολαμβάνει τις πρώτες διακρίσεις σε ηλικία 7 ετών σε διαγωνισμούς ζωγραφικής. Αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ σε σπουδές πάνω στο Graphic Design (BA - Bachelor of Arts, with 1st Class Honours), δουλεύει στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, και από το καλοκαίρι του 2014 είναι μέλος του ομίλου Bold Ogilvy & Mather ως Art Director. Η συνεργασία του με την ομάδα που εργάζεται έχει αποφέρει διακρίσεις με βραβεία Ερμής και Young Lions. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και sites. Έξι εικαστικά πορτραίτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας.

Η αφίσα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με τα λόγια του Βασίλη Μέξη:

«Για 22η συνεχόμενη χρονιά οι Νύχτες Πρεμιέρας παραμένουν το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της πόλης, η οποία βάζει τα καλά της και υποδέχεται το Φεστιβάλ.

Η φετινή αφίσα αντικατοπτρίζει αυτήν ακριβώς τη σκέψη, και μέσα από ένα παιχνίδι παρουσιάζει τον κινηματογράφο και την νυχτερινή πόλη να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν, σχηματίζοντας μία φινετσάτη βραδινή σιλουέτα.

Η φιγούρα στέκεται στο κέντρο ενός συμμετρικού σχεδίου, το οποίο αποτελεί έναν εκμοντερνισμένο φόρο τιμής στην αισθητική του Art Deco, ένα καλλιτεχνικό κίνημα το οποίο δέσποζε την εποχή που ο κινηματογράφος αποκτούσε χρώμα και φωνή, αφήνοντας πίσω του τα χρόνια του βωβού.

Έτσι και το Φεστιβάλ αφήνει πίσω του το καλοκαίρι και ζωντανεύει τα φθινοπωρινά βράδια, χαρίζοντάς μας λαμπερές Νύχτες Πρεμιέρας!».

Καλές προβολές!

*Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικού της Αθήνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ODEON OPERA 1 & 2, INTEΑΛ και στην ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.