Τον λένε Αρτέμη (και έχει μπαμπά τον Κόλιν Φάρελ)! Τρέιλερ για το «Artemis Fowl» του Κένεθ Μπράνα - cinemagazine.gr
9:19
3/3

Τον λένε Αρτέμη (και έχει μπαμπά τον Κόλιν Φάρελ)! Τρέιλερ για το «Artemis Fowl» του Κένεθ Μπράνα

Από το 2001 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς, που χρονικά συνέπεσε με την εξόδο της πρώτης ταινίας του Χάρι Πότερ, ο «Αρτέμης Φάουλ» του Όουεν Κόλφερ περίμενε υπομονετικά στην ουρά για την δική του ταινία. Και τώρα, 19 χρόνια μετά βρίσκει τον δρόμο του με οδηγό τον Κένεθ Μπράνα. 

Από τον Πάνο Γκένα

Περισσότερο γνωστός για τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε ως ηθοποιός, αλλά και για την ποικιλόμορφη φιλμογραφία του ως σκηνοθέτης (από τα σαιξπηρικά «Χένρι, ο Πέμπτος», «Πολύ Κακό για το Τίποτα», «Όπως σας Αρέσει» μέχρι το «Thor» και τα πιο πρόσφατα «Σταχτοπούτα», «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές»), ο Κένεθ Μπρανα από καιρό είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τον παιδικό κόσμο της φαντασίας. Από το 2002, όταν κράτησε έναν χαρακτηριστικό ρόλο στο δεύτερο κεφάλαιο ταινιών του Χάρι Πότερ, ο Μπράνα συζητούσε για τη μεταφορά ενός παιδικού βιβλίου στον κινηματογράφο, αλλά τα σχέδια ναυάγησαν. Δέκα χρόνια, όταν η μεταφορά των περιπετειών του «Αρτέμη Φάουλ» στον κινηματογράφο συζητήθηκε στα σοβαρά, το όνομα του Κένεθ Μπράνα έπεσε και πάλι στο τραπέζι.

Το 2016 ξεκίνησε η ανάπτυξη του σεναρίου από τον Μάικλ Γκόλντερνμπεργκ, σεναριογράφο του τέταρτου κεφαλαίου του Χάρι Πότερ, «Το Κύπελο της Φωτιάς», για λογαριασμό της Ντίσνεϊ που ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας. Κάπου αναμέσα στον Σέρλοκ Χολμς, τον Ηρακλή Πουαρό και τον Τζέιμς Μποντ, οι ιστορίες του νεαρού Αρτέμη απλώθηκαν σε 8 βιβλία από το 2001 με την πένα του Όουεν Κολφερ, κι έχουν σαν κύριο θέμα τους τις σχέσεις ανθρώπων και ξωτικών. Πιο συγκεκριμένα, ο Αρτέμης είναι ένας ιδιοφυής 12χρονος νεαρός που θα κλέψει χρυσάφι από τα ξωτικά για να αποκαταστήσει την περιουσία της οικογένειάς του. Όπως όμως είναι αναμενόμενο, η πρωτοβουλία του Αρτέμη θα ξεκινήσει έναν πόλεμος μεταξύ ξωτικών και ανθρώπων. 

Με αρχική ημερομηνία εξόδου το καλοκαίρι του 2019, το «Artemis Fowl» έμεινε στο ράφι για ένα σχεδόν χρόνο. Με νέα ημερομηνία κυκλοφορίας στις 29 Μαΐου 2020, ο Αρτέμης ετοιμάζεται για τις αίθουσες με τους συνεργάτες του Μπράνα στο «Οριάν Εξπρές» Τζούντι Ντεντς ως Commander Root και τον Τζος Γκαντ («Η Πεντάμορφη και το Τέρας») στο ρόλο του κλεπτομανή νάνου Mulch Diggums, ενώ το πρόσφατο τρέιλερ αποκάλυψε τον Κόλιν Φάρελ στο ρόλο του πατέρα. Όσο για τον βασικό πρωταγωνιστή, η αναζήτηση του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον Αρτέμη ήταν εκτεταμένη, με την υπεύθυνη του καστινγκ Λούσι Μπίβαν να βλέπει πάνω από 1200 υποψηφίους για το ρόλο. Τελικά ο Μπράνα επέλεξε τον νεοφερμένο Ιρλανδό Φέρντια Σο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει στην ταινία το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. H Λάρα ΜακΝτόνελ («Love, Rosie») θα είναι η Captain Holly Short, ένα δυναμικό ξωτικό που απαγάγει ο Αρτέμης, ο Νόνσο Ανόζι («Σταχτοπούτα») θα είναι ο σωματοφύλακας Μπάτλερ και η Μιράντα Ρεζόν («Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές») η μητέρα του Αρτέμη, Αντζελίν. 

Ο Μπράνα θα έχει κοντά του ξανά αρκετά μέλη της δημιουργικής του ομάδας που περιλεμβάνει τον Χάρη Ζαμπαρλούκο στη Διεύθυνση Φωτογραφίας, τον συνθέτη Πάτρικ Ντόιλ στη μουσική, ενώ τα κοστούμια αναλαμβάνει η Σάμι Σέλντον Ντίφερ του «Assassin’s Creed».

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ, που φαίνεται να απομακρύνεται από το πνεύμα των βιβλίων και να εξωραϊζει τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του Αρτέμη Φάουλ, για χάρη μιας πιο παραδοσιακής, υπερ-ηρωικής περιπέτειας.