Ο Ξαβιέ Ντολάν «έκοψε» τη Τζέσικα Τσάστειν από το «The Death and Life of John F. Donovan» - cinemagazine.gr
9:33
5/2

Ο Ξαβιέ Ντολάν «έκοψε» τη Τζέσικα Τσάστειν από το «The Death and Life of John F. Donovan»

Σε μία δημόσια ανάρτηση, ο Ντολάν παραθέτει αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση.

Από τον Πάνο Γκένα

Θαυμάστρια του έργου του και μία από τις πιο ταλαντούχες και δυναμικές πρωταγωνίστριες, η Τζέσικα Τσάστεϊν που είχε εκδηλώσει την επιθυμία της μετά από την προβολή του «Mommy» να παίξει σε ταινία του Ξαβιέ Ντολάν, είδε το όνειρό της να πραγματοποιείται... σχεδόν.

 

Ο καναδός σκηνοθέτης, ο οποίος λίγες μέρες πριν ανακοίνωσε την επόμενη ταινία του, αποφάσισε να «κόψει» το ρόλο της Τσάστεϊν από το «The Death and Life of John F. Donovan», απόφαση που «δεν έχει καμία σχέση με την ερμηνεία της», όπως σαφώς δηλώνει ο ίδιος σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο instagram. Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ και πολλά πράγματα «θυσιάστηκαν» μιας και η πρώτη εκδοχή ξεπερνούσε τις τέσσερις ώρες.

«Αυτό που πρέπει να ακούσετε από μένα είναι ότι ο χαρακτήρας της Τζέσικα Τσάστεϊν, μετά από μια μεγάλη περίοδο προβληματισμού, αποφασίστηκε να κοπεί από την ταινία. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση. Νιώθω, προς την Τζέσικα, μεγάλη ειλικρινή αγάπη και μεγάλο θαυμασμό. Η απόφαση ήταν σχετική με τη δομή και την αφήγηση της ταινίας, και δεν έχει καμία σχέση με την ερμηνεία της, αλλά μόνο με τον χαρακτήρα που υποδύεται και το πόσο συμβατός είναι με την πλοκή».

Στην ανάρτησή του ο Ντολάν (μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη παρακάτω) διευκρινίζει πως η υποπλοκή του χαρακτήρα της Τσάστεϊν (χαρακτηρίζεται ως «κακιά») αν και ήταν αστεία και διασκεδαστική, δεν έδενε τελικά με την υπόλοιπη ιστορία. «Η Τζέσικα, από την αρχή, υπερασπίστηκε αυτό το έργο και εμένα προσωπικά σε πολλές ευκαιρίες. Είναι μια καταπληκτική ηθοποιός, μία πολιτικά αφοσιωμένη καλλιτέχνης, και πάνω απ' όλα, υπερασπίζεται ακάθεκτη όλα όσα πιστεύει. Είναι σεβαστή από τους συναδέλφους της και αγαπητή στο κοινό της».

Μετά το ειδικό βραβείο της επιτροπής για το «Mommy», το βίντεο «Hello» της Adele, το «It's Only The End Of The World» με πρωταγωνιστές τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Λέα Σεϊντού και Βενσάν Κασέλ, ο ανήσυχος Ξαβιέ Ντολάν συνεχίζει να κρατά τον δημιουργικό εαυτό του στα κάρβουνα, με μία ακόμα σημαντική συνεργασία.

Στο «The Death and Life of John F. Donovan» πρωταγωνιστεί ο Κιτ Χάρινγκτον («Game of Thrones») μαζί με τις Σούζαν Σάραντον, Κάθι Μπέιτς, Νάταλι Πόρτμαν, Τάντι Νιούτον, Αντέλ (ναι τη γνωστή τραγουδίστρια) και τους Νίκολας Χουλτ («Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής») και Μάικλ Γκάμπον («Χάρι Πότερ»). Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ηθοποιό, ο οποίος δέκα χρόνια μετά το θάνατο του τηλεοπτικού ειδώλου του, θυμάται την αλληλογραφία που είχαν ανταλλάξει όταν ήταν έφηβος. Το «The Death and Life of John F. Donovan» θα εξερευνά τις δυσκολίες της φήμης και τα εμπόδια που προκύπτουν από την ενασχόληση με την κινηματογραφική τέχνη, μέσα από τις ζωές και των δύο, ενώ θα αντανακλά θέματα ταυτότητας του Χόλιγουντ τότε και τώρα.