Ο Λούκα Γκουαντανίνο συναντά τη Τζένιφερ Λόρενς για «Έθιμα Ταφής» - cinemagazine.gr
9:59
13/12

Ο Λούκα Γκουαντανίνο συναντά τη Τζένιφερ Λόρενς για «Έθιμα Ταφής»

Το βιβλίο που έγραψε η Χάνα Κεντ το 2013 μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη του «Call Me by Your Name».

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Λούκα Γκουαντανίνο φαίνεται να βρίσκεται στην πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, καθώς μετά την πρωτοφανή επιτυχία του Call Me by Your Name» ετοιμάζει το πολυθρύλητο ριμέικ στο «Suspiria» του Ντάριο Αρτζέντο και ένα θρίλερ με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζέικ Τζίλενχαλ, το «Ρίο». Σε αυτά τα σχέδια προστίθεται άλλο ένα, η μεταφορά του βιβλίο της Χάνα Κεντ «Έθιμα Ταφής» με θέμα την τελευταία γυναίκα  που εκτελέστηκε δημόσια στην Ισλανδία το 1830.

Το project αναπτύσσεται εδώ και καιρό, με το όνομα του Γκάρι Ρος πίσω από την σκηνοθετική καρέκλα, κάτι που θα σηματοδοτούσε τη νέα συνεργασία του με την Λόρενς, μετά τους πρώτους «Αγώνες Πείνας». Ο Ρος, που αυτό τον καιρό ετοιμάζει το «Ocean's 8», αφήνει τελικά την σκηνοθετική καρέκλα στον Γκουαντανίνο, μένοντας όμως στην ταινία ως παραγωγός. 

Τα «Έθιμα Ταφής» («Burial Rites») παρουσιάζουν την ιστορία μιας γυναίκας στην Ισλανδία που έχει κατηγορηθεί για τον φόνο 2 ανδρών και περιμένει την επιβεβαίωση της θανατικής ποινής της. Σε αυτό το διάστημα θα μείνει με την οικογένεια ενός κρατικού υπαλλήλου, που την υποδέχεται τρομοκρατημένη και την αφήνει στην απομόνωση, όμως οι αγροτικές εργασίες της περιόδου θα τους φέρουν πιο κοντά, σκαλίζοντας το παρελθόν της και αποκαλύπτοντας μια άλλη εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στην καταδίκη της, 

Το project θα τρέξει η TriStar και σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρόνο τον γυρισμάτων αλλά και την κυκλοφορία της ταινίας.

© Photographed by Annie Leibovitz, Vogue, September 2017