Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν σου μαθαίνει σινεμά μέσω της ιστοσελίδας του - cinemagazine.gr
12:43
17/10

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν σου μαθαίνει σινεμά μέσω της ιστοσελίδας του

Το byNWR.com φιλοδοξεί να γίνει ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό σχολείο μέσα στο 2018.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ανέκαθεν φιλόδοξος και πολύ προσεκτικός στην εμφάνιση της υπογραφής του, ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν («Drive», «The Neon Demon») ψάχνει νέους τρόπους για να επικοινωνήσει με το κοινό του. Στην παρουσία του στο πρόσφατο φεστιβάλ Λιμιέρ στη Λιόν ανακοίνωσε τη δημιουργία του site byNWR.com μέσα στο 2018, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο «θα δημιουργήσει μια μοντέρνα ιδέα του τί μπορεί να γίνει το σινεμά σήμερα». 

Η επίσημη ανακοίνωση περιγράφει πως το site «θα μοιράζεται το πάθος του Ρεφν για τα δυσεύρετα, ξεχασμένα και σπάνια φιλμ, δίνοντάς τα μια νέα ζωή . ΄Το υλικό θα έχει τη μορφή τριμηνιαίου τεύχους, που θα μπαίνει όμως σταδιακά, ενώ κάθε μήνα ένα ψηφιακά αποκατεστημένο φιλμ θα προβάλλεται αποκλειστικά και δωρεάν μέσα από εκεί. Το περιεχόμενο θα οργανώνεται από γνωστούς ανθρώπους του κινηματογράφου που θα έχουν το ρόλο guest editors.»

Το πρώτο πρόγραμμα που θα φιλοξενηθεί θα έχει τίτλο «Regional Renegades: Exploitation Gems from the Southern USA» και θα περιέρχει το φιλμ του Μπερτ Ουίλιαμς «The Nest of Cuckoo Birds» (1965), μια αποκατεστημένη έκδοση του «Shanty Tramp» (1967), καθώς και ένα ντοκιμαντέρ για τον σκηνοθέτη από το Τέξας, Ντέιλ Μπάρι. Τον επόμενο μήνα θα φιλοξενηθεί το αφιέρωμα «Restored and Rediscovered Classics of American Independent Cinema», οργανωμένο από το βρετανικό περιοδικό Little White Lies, με διάθεση της ταινίας «Night Tide» του Κέρτις Χάρινγκτον, στην οποία πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ντένις Χόπερ.   

Το site είναι ήδη στον αέρα, προσφέροντας προς το παρόν την δυνατότητα εγραφής σε newsletter ώστε να ενημερώνεται όποιος θέλει για το μελλοντικό περιεχόμενο.