Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ξαναφέρνει στο φως το Watergate - cinemagazine.gr
10:38
18/12

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ξαναφέρνει στο φως το Watergate

Σειρά 8 επεισοδίων με θέμα την περιβόητη διάρρηξη στο κτίριο Watergate, ετοιμάζει ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον σεναριογράφο του «Bridge of Spies». 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του σε παραγωγές, Γκραντ Χέσλοβ, αλλά και με τον σεναριογράφο του «Bridge of Spies», Ματ Τσάρμαν, έχουν ξεκινήσει τα πρώτα στάδια της παραγωγής μιας σειράς οκτώ επεισοδίων με θέμα το σκάνδαλο του Watergate που τελικά οδήγησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον σε παραίτηση. 

Συγκεκριμένα, αυτό που επιθυμούν οι εμπλεκόμενοι είναι τη δημιουργία μιας σειράς που θα έχει τη δομή του «Ρασομόν» και σε κάθε επεισόδιο θα επικεντρώνεται σε ένα ξεχωριστό πρόσωπο του σκανδάλου, ώστε στο τέλος να μπορεί να παραδώσει στους θεατές μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τί τελικά συνέβη. 

Η σειρά φαίνεται να καταλήγει στο Netflix, με τον Κλούνεϊ να μοιάζει ζεστός σε τηλεοπτικές συνεργασίες αφού ανακοίνωσε πρόσφατα άλλη μια συνεργασία, για τη μετατροπή του «Catch-22» σε μίνι σειρά. Το «Watergate» λογικά θα τον περιλαμβάνει και μπροστά από την οθόνη, ενώ πίσω από αυτήν θα δρα ως εκτελεστικός διευθυντής μαζί με τον Χέσλοβ. 

Θυμίζουμε ότι το σκάνδαλο αφορούσε τη διάρρηξη από 5 άνδρες στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, που αργότερα προσπάθησε να καλύψει ο Ρίτσαρντ Νίξον, γεγονός που μόλις αποδείχτηκε οδήγησε στην παραίτησή του.