Once Upon a time in... Κάννες! Ταραντίνο, Κεσίς, Νοέ τελικά στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Καννών - cinemagazine.gr
13:29
2/5

Once Upon a time in... Κάννες! Ταραντίνο, Κεσίς, Νοέ τελικά στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Καννών

Η μονταζιέρα τελικά «πήρε φωτιά» και η ένατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο θα ταξιδέψει την Κρουαζέτ στο 1969.

Από τον Πάνο Γκένα

Πριν λίγες εβδομάδες το 72ο Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμά του χωρίς να συμπεριλαμβάνει το «Κάποτε στο Χόλιγουντ», την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, απάντησε σε σχετική ερώτηση πως ο Ταραντίνο θέλει πολύ να προλάβει την πρεμιέρα στις Κάννες, αλλά η ταινία δεν ήταν ακόμα έτοιμη. Ο δις οσκαρούχος σκηνοθέτης όμως φαίνεται πως δεν ήθελε να χάσει με τίποτα το ραντεβού με το Φεστιβάλ που το 1994 τον τίμησε με Χρυσό Φοίνικα για το «Pulp Fiction».

Το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» ολοκληρώθηκε λοιπόν και οι Κάννες το ανακοίνωσαν στις προσθήκες του προγράμματος. Με βασικά συστατικά το Χόλιγουντ του 1969, τις μαζικές δολοφονίες της «οικογένειας» Μάνσον, τις αναμενόμενες σινεφίλ αναφορές (που ξεκινούν ήδη από τον τίτλο) και ένα απίστευτο καστ, η ένατη ταινία του δημοφιλούς δημιουργού είναι φορτισμένη ήδη με υπέρμετρες προσδοκίες. Σε δήλωσή του ο ίδιος την περιγράφει σαν μία «ιστορία που λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες του 1969, στην ακμή του χίπι Χόλιγουντ». 

Μετά το «Άδωξοι Μπάσταρδη» και «Django, Ο Τιμωρός», οι Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο συναντούν ξανά τον σκηνοθέτη. Μαζί τους η Μαργκό Ρόμπι (υποδύεται την Σάρον Τέιτ), ο Αλ Πατσίνο, ο Λουκ Πέρι (στον τελευταίο δυστυχώς ρόλο της καριέρας του), o Ντέιμιαν Λιούις (ως Στιβ ΜακΚουίν), η Ντακότα Φάνινγκ, ο Εμίλ Χιρς, ο Μπρους Μπερν (στο ρόλο που αρχικά θα βλέπαμε τον μακαρίτη Μπαρτ Ρέινολντς), η Λίνα Ντάναμ, ο Ράφαλ Ζαβιερούκα (θα υποδύεται τον Ρόμαν Πολάνσκι), η Μάγια Χοκ, καθώς και πολλά reunions (Τιμ Ροθ, Μάικλ Μάντσεν, Κερτ Ράσελ) συμπληρώνουν το λαμπερό καστ του «Χόλιγουντ».

Πέρα από τον Ταραντίνο, η ταινία του οποίου θα συμμετέχει στο Επίσημο Διαγωνιστικό, οι Κάννες ανακοίνωσαν επίσης το «Mektoub, My Love: Intermezzo» του Αμπντελατίφ Κεσίς (4ωρη συνέχεια του «Mektoub, My Love: Canto Uno»), το «Lux Æterna» του Γκασπάρ Νοε με τις Μπεατρίς Νταλ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, που η επιτροπή είδε την τελευταία στιγμή και «δεν μπορούσε να λείπει από το Μεταμεσονύκτιο τμήμα», την ταινία κινουμένων σχεδίων «La Famosa Invasione degli Orsi in Sicilia» του Λορέντσο Ματότι, το «Odnazhdy v Trubchevske» της Λαρίσα Σαντιλόβα από τη Ρωσία (οι δυο ταινίες εντάσσονται στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα), τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ «Chicuarotes», το οπτικό ποίημα «La Cordillera de los sueños» του Πατρίσιο Γκουζμάν, το οικολογικής ευαισθησίας ντοκιμαντέρ «Ice on Fire» της Λέιλα Κόνερς και το «5B» του Νταν Κράους.

Διαβάστε ακόμη:
Αλμοδόβαρ, Νταρντέν, Μάλικ, Λόουτς και Ντολάν! Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών Καννών
Η μικρού μήκους «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου στο διαγωνιστικό των Καννών

Στην Ελλάδα το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» θα κυκλοφορήσει 22 Αυγούστου από την Feelgood Entertainment.