«Κάποτε στο Χόλιγουντ»: Η αυτολύπηση του Ντι Κάπριο και ο «θανατηφόρος» Μπραντ Πιτ - cinemagazine.gr
12:18
22/4

«Κάποτε στο Χόλιγουντ»: Η αυτολύπηση του Ντι Κάπριο και ο «θανατηφόρος» Μπραντ Πιτ

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έδωσε μια πρώτη περιγραφή για τους δυο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες του χολιγουντιανού έπους που ετοιμάζει πυρετωδώς αυτό τον καιρό. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Εδώ και καιρό, ο Κουέντιν Ταραντίνο περνά μάλλον τις περισσότερες ώρες της ημέρας παρέα με τον Φρεντ Ράσκιν, μοντέρ του στις δυο προηγούμενες ταινίες που έκανε («Django Unchained», «The Hateful Eight»), αλλά και στην τωρινή, προσπαθώντας να διαμορφώσουν το «Κάποτε στο Χόλιγουντ». Ο Ταραντίνο προσκάλεσε στην ταινία του έναν τεράστιο αριθμό γνωστών ηθοποιών, με πολλούς εκ των οποίων έχει ξανασυναντηθεί στο παρελθόν, προσπαθώντας να αναπλάσει το Χόλιγουντ του 1969, με φόντο τη δράση της συμμορίας του Μάνσον και τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ. 

Έχοντας βγάλει ένα teaser ως τώρα και χωρίς να έχει προχωρήσει σε περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με το περιεχόμενο της ταινίας του, ο Ταραντίνο σύμφωνα με τις υπάρχουσες θεωρίες φαίνεται πως θα μας ταξιδέψει σε ένα «εναλλακτικό» 1969, αλλάζοντας πιθανά τη μοίρα της Τέιτ με τρόπο αντίστοιχο με αυτόν που έκανε στο «Άδωξοι Μπάσταρδη» για τον Β' Παγκόσμιο. Επίσης, ενώ γνωρίζουμε πως η Μάργκο Ρόμπι έχει τον ρόλο της Τέιτ, οι δυο πρωταγωνιστές Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ υποδύονται φανταστικούς χαρακτήρες, καθώς το μωσαϊκό των χαρακτήρων της ταινίας αποτελείται από μία μίξη αληθινών και μη προσώπων. 

Εν αναμονή ενός μεγαλύτερου τρέιλερ και μιας πιθανής ανακοίνωσης για πρεμιέρα σε 20 μέρες στις Κάννες, ο σκηνοθέτης έδωσε μια πρώτη περιγραφή για τους βασικούς ήρωες στη USA Today, με  αφορμή το αφιέρωμα της τελευταίας στις σημαντικότερες ταινίες των επόμενων μηνών.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε πως ο Ρικ Ντάλτον (Ντι Κάπριο) είναι ένας ηθοποιός που περνά μια εσωτερική κρίση, βουτηγμένος στην αυτολύπηση, βλέποντας πως η καριέρα του δεν είχε την πορεία που ονειρεύονταν και κατηγορεί τους πάντες πέρα από τον εαυτό του, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια σειρά από κωμικές καταστάσεις. Παράλληλα, ο Κλιφ Μπουθ του Μπραντ Πιτ είναι ένας βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που μοιάζει άτρωτος και είναι ικανός να σκοτώσει «με κουτάλι ή με ένα κομμάτι χαρτί ή με μια επαγγελματική κάρτα» όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ταραντίνο. Παράλληλα όμως είναι και ένας άνθρωπος που έχει βρει ψυχική ηρεμία και προβληματίζεται από πολύ λίγα πράγματα πλέον. 

Θυμηθείτε το πρώτο teaser της ταινίας, περιμένοντας τα νεότερα για την πιο φιλόδοξη ταινία του φετινού καλοκαιριού.