Oscars: Η τάξη του 2018 δηλώνει παρούσα (μαζί με μία χάρτινη Ανιές Βαρντά)! - cinemagazine.gr
10:02
6/2

Oscars: Η τάξη του 2018 δηλώνει παρούσα (μαζί με μία χάρτινη Ανιές Βαρντά)!

Οι αλλαγές που έφερε το #MeToo, χαλαρή κουβέντα, πηγαδάκια των υποψηφίων και μία χάρτινη(!) Ανιές Βαρντά στο γεύμα γνωριμίας των φετινών υποψήφιων για Όσκαρ.

Από τον Πάνο Γκένα

Σχεδόν ένα μήνα πριν την Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ, οι φετινοί υποψήφιοι βρέθηκαν καλεσμένοι στο καθιερωμένο χαλαρό γεύμα της Αμερικανικής Ακαδημίας προς τιμήν τους. Περισσότερο μία ευκαιρία για να τα πουν χωρίς άγχος και επισημότητες που επιβάλει η τελική βραδιά, οι 170 υποψήφιοι μίλησαν για τις ταινίες τους και πόζαραν για την αναμνηστική φωτογραφία.

Τη βραδιά τίμησαν βετεράνοι των βραβείων όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (17η υποψηφιότητα) και η κάτοχος του ρεκόρ υποψηφιοτήτων ερμηνείας Μέριλ Στριπ (21η για το «The Post»), αλλά και νέα ταλέντα όπως ο Τιμοτέ Σαλαμέ («Να με Φωναζεις με τ' Όνομά σου») και ο Τζόρνταν Πιλ («Τρέξε!»). Ο Σαλαμέ επιβεβαίωσε πως ο Γκουαντανίνο θέλει όντως να γυρίσει σίκουελ της ταινίας, η υποψήφια για Όσκαρ Μέρι Τζ. Μπλάιτζ («Mudbound») υποσχέθηκε πως θα τραγουδήσει ζωντανά το «Mighty River» στις 4 Μαρτίου, ενώ ο Ντάνιελ Καλούγια («Τρέξε!») αποκάλυψε πως μιμείται τον Γουίλ Σμιθ στην εντέλεια.

Ο Πρόεδρος Τζον Μπέιλι αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ακαδημίας να ενισχύσει πολυπολιτισμικά το σύνολο των μελών της, αλλά και την ανάδειξη του #MeToo: «Μπορεί να είμαι ένας 75χρονος λευκός άντρας, αλλά στην ουσία ταυτίζομαι με τους νεότερους εδώ, αυτούς που στέλνουν το απολιθωμένο θεμέλιο των χειρότερων καταχρήσεων του Χόλιγουντ στη λήθη». Οι παραγωγοί του σόου Μάικλ Ντε Λούκα και Τζένιφερ Τοντ έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για την διαφορετικότητα που εκπροσωπούν οι φετινές υποψηφιότητες, και ανέφεραν πως αντανακλούν περισσότερο την κοινωνία σε σχέση με πέρσι. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος του «The Social Network» Άαρον Σόρκιν συνοδευόταν από τη Μόλι Μπλουμ, τη γυναίκα που ενέπνευσε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Molly's Game» με την Τζέσικα Τσάστεϊν, ενώ ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επέλεξε να φέρει στο γεύμα τον Ντάνιελ Έλσμπεργκ, τον πληροφοριοδότη των Pentagon Papers, στα οποία αναφέρεται το «The Post». O JR, συνσκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Faces Places», έφερε μία χάρτινη φιγούρα της Ανιές Βαρντά(!), της θρυλικής σκηνοθέτιδας που φέτος βραβεύτηκε και με το τιμητικό Όσκαρ για το σύνολο της προσφοράς της.

Στην παρουσίαση των υποψηφίων, το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε η Ρέιτσελ Μόρισον, η Διευθύντρια Φωτογραφίας του «Mudbound», η οποία έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια στη συγκεκριμένη κατηγορία στα 90 χρόνια του θεσμού. Επίσης ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, έκανε λόγο για τη φετινή πρωτοβουλία της online θέασης των ξενόγλωσσων ταινιών, κάτι που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα την πεντάδα των «Μια Φανταστική Γυναίκα», «Σώμα και Ψυχή», «Το Τετράγωνο», «Χωρίς Αγάπη» και «The Insult».

Στο τέλος όλοι συμμετείχαν στην επίσημη φωτογραφία της «Τάξης του 2018», το ενθύμιο της βραδιάς αλλά και της χρονιάς που έφυγε. 

Μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ με καθημερινά θέματα, νέα, αφιερώματα και προβλέψεις!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Oscars: Η τάξη του 2018 δηλώνει παρούσα (μαζί με μία χάρτινη Ανιές Βαρντά)!
  • Oscars: Η τάξη του 2018 δηλώνει παρούσα (μαζί με μία χάρτινη Ανιές Βαρντά)!