«Όχι Μέριλ, ΕΙΝΑΙ Γ@ΜΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ»: Ρόουζ Μακ Γκάουαν Vs Μέριλ Στριπ - cinemagazine.gr
11:00
18/12

«Όχι Μέριλ, ΕΙΝΑΙ Γ@ΜΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ»: Ρόουζ Μακ Γκάουαν Vs Μέριλ Στριπ

Η συμβολική πράξη των γυναικών για τη βραδιά των Χρυσών Σφαιρών είναι άλλη μια πράξη σιωπής σύμφωνα με την ηθοποιό. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε η είδηση πως στη βραδιά των Χρυσών Σφαιρών όλες οι γυναίκες θα φορέσουν μαύρα, ως μια πράξη σιωπηλής διαμαρτυρίας για την αποκάλυψη των σεξουαλικών σκανδάλων στο Χόλιγουντ. Η είδηση αυτή φαίνεται να εξόργισε μια από τις πρώτες γυναίκες που αποκάλυψαν τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, θεωρώντας πως για άλλη μια φορά, γνωστές γυναίκες ηθοποιοί επιλέγουν τη σιωπή αντί μιας πιο δραστικής πράξης. 

Η Μακ Γκάουαν έγραψε στο Twitter: «Γυναίκες ηθοποιοί που δούλεψαν πρόθυμα για τον Pig Monster (Γουάινστιν), όπως η Μέριλ Στριπ, θα φορέσουν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες ως σιωπηλή διαμαρτυρία. Η σιωπή σας όμως είναι το πρόβλημα. Θα δεχτείτε ένα ψεύτικο βραβείο χωρίς αληθινή προσπάθεια να αλλάξετε κάτι. Σιχαίνομαι την υποκρισία σας. Καλύτερα να φορέσετε όλες Marchesa.» Η τελευταία πρόταση αναφέρεται στο όνομα της μάρκας ρούχων που διατηρεί η πρώην σύζυγος του Γουάινστιν, Τζορτζίνα Τσάπμαν. 

Η Μακ Γκάουαν αναφέρεται συχνά προσωπικά στην Στριπ, όπως βλέπετε και στο παρακάτω tweet, θεωρώντας τη σιωπή της στα όσα έχουν γίνει ως έγκλημα. Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και για όλες τις συναδέλφους της που προτιμούν να εκφράζονται μέσω τέτοιων ακίνδυνων πράξεων, αντί να μιλήσουν και να πουν ξεκάθαρα τις δικές τους εμπειρίες όλα αυτα τα χρόνια.