Τρέιλερ: Τσάρλι Χάναμ και Ραμί Μάλεκ στο ριμέικ του «Πεταλούδα» - cinemagazine.gr
10:08
23/5

Τρέιλερ: Τσάρλι Χάναμ και Ραμί Μάλεκ στο ριμέικ του «Πεταλούδα»

Ο κος Anarchy και ο Mr. Robot πρωταγωνιστούν στο ριμέικ της θρυλικής ταινίας του 1973.

Από τον Πάνο Γκένα

«Πεταλούδα θα γυρίσεις πίσω...»

Ο χώρος των φυλακών αποδείχτηκε με τα χρόνια ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό «είδος» , προσφέροντας σημαντικά δείγματα ταινιών. Ο «Πεταλούδας» σε σκηνοθεσία Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ, βασισμένος στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ανρί Σαριέρ, αποτελεί μία από τις καλύτερες ταινίες του είδους, γιατί κατάφερε το 1973 να καταβυθίσει το κοινό στον κόσμο των φυλακών, κινηματογραφώντας την ωμότητα και αγκαλιάζοντας τολμηρά τον ρεαλισμό.

Στη Γαλλία του '30, κρατούμενοι ταξιδεύουν με πλοίο στο «νησί του διαβόλου», εκεί απ' όπου κανείς δεν κατάφερε να δραπετεύσει και κανείς δεν γύρισε ζωντανός. Κατηγορούμενο άδικα για τη δολοφονία ενός προαγωγού, ο Πεταλούδας θα ξεκινήσει το ταξίδι του θανάτου με έναν και μόνο σκοπό: να επιστρέψει με κάθε τίμημα. Η γνωριμία του με τον Ντεγκά, διάσημο παραχαράκτη, θα είναι καθοριστική. Ένας σουγιάς για τον Πεταλούδα και χρήματα για τον Ντεγκά, θα είναι τα δυο εργαλεία που θα τους φέρουν πιο κοντά στο όνειρο. Στον πρωτότυπο «Πεταλούδα» πρωταγωνιστούσαν ο Στιβ ΜακΚουίν στην περίοδο της ακμής του και ο Ντάστιν Χόφμαν, φρέσκος μετά τα «Αδέσποτα Σκυλιά». Και οι δυο παρέδωσαν εξαιρετικές ερμηνείες στους (ενδεχομένως) πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας τους.

Στο ριμέικ, το «φυλακισμένο» δίδυμο αναλαμβάνουν ο Τσάρλι Χάναμ («Sons of Anarchy», «Βασιλιάς Αρθούρος») και ο Ράμι Μάλεκ («Mr. Robot»), οι οποίοι θα κλιθούν να ανταγωνιστούν τις ερμηνείες και τον μύθο της πρώτης, ρίσκο για κάθε ταινία που «φρεσκάρεται» ως ριμέικ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δανός Μάικλ Νόερ των «R» και «Northwest», ενώ το σενάριο υπογράφει ο Άαρον Γκουτζικόφσκι του ατμοσφαιρικού «Prisoners», του Ντενί Βιλνέβ.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου.