Βίοι παράλληλοι! Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και η Πενέλοπε Κρουζ θα συνεργαστούν στο «Madres Paralelas» - cinemagazine.gr
17:54
30/6

Βίοι παράλληλοι! Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και η Πενέλοπε Κρουζ θα συνεργαστούν στο «Madres Paralelas»

Μετά το σπουδαίο, αυτοαναφορικό «Πόνος και Δόξα», ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θα ξαναβρεθεί με την «μούσα» του Πενέλοπε Κρουζ.

Από τον Πάνο Γκένα

Τον Φεβρουάριο ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είχε ανακοινώσει δυο νέα πρότζεκτ: μία μικρού μήκους που θα βασίζεται στον κλασικό θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτό «Η Ανθρώπινη Φωνή» με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον και την κινηματογραφική διασκευή της συλλογής διηγημάτων της Λουσία Μπερλίν «A Manual for Cleaning Women» (ελληνικός τίτλος: Οδηγίες για Οικιακές Βοηθούς) με πιθανή πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ.

Και μπορεί η μικρού μήκους να ξεκινά γυρίσματα τον επόμενο μήνα, το δεύτερο όμως (και πρώτο αγγλόφωνο) πρότζεκτ θα καθυστερήσει, δίνοντας την ευκαιρία στον Πέδρο για μία ακόμη κινηματογραφική συνάντηση με την αγαπημένη του (και μας) Πενέλοπε Κρούζ.

Ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Madres Paralelas» («Παράλληλες Μητέρες») και είναι ικανός να προσφέρει ρίγη συγκίνησης στους απανταχού θαυμάστές του Πέδρο, αν αναλογιστούμε πως την τελευταία φορά που ασχολήθηκε με «μητέρες» παρέδωσε το αριστούργημα «Όλα για τη Μητέρα μου» (δείτε φωτογραφίες από την πρόσφατη προβολή της ταινίας στο πλαίσιο του 10ου Athens Open Air Film Festival εδώ).

Το σενάριο έχει γραφτεί για την Πενέλοπε Κρουζ και η πλοκή του αναφέρεται σε δυο γυναίκες που γεννούν την ίδια μέρα και ακολουθούν παράλληλες ζωές. «Θα εξερευνά τον θηλυκό κόσμο των νέων μητέρων» δήλωσε η Κρουζ στην El Pais, ενώ ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είχε αναφερθεί στην ταινία ήδη από το 2011 σχολιάζοντάς την ως τον «Δον Κιχώτη της μητρότητας».

Βγάζουμε εισιτήρια χθες.