Πέδρο, Τίλντα, Κοκτό! Νέο τρέιλερ για την «Ανθρώπινη Φωνή» του Αλμοδόβαρ - cinemagazine.gr
9:03
24/12

Πέδρο, Τίλντα, Κοκτό! Νέο τρέιλερ για την «Ανθρώπινη Φωνή» του Αλμοδόβαρ

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της μικρού μήκους του σπουδαίου Ισπανού δημιουργού, η οποία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Από τον Πάνο Γκένα

Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τίλντα Σουίντον, Ζαν Κοκτό, Πενέλοπε Κρουζ, Λουσία Μπερλίν... Ο αγαπημένος Ισπανός δημιουργός μετά το προσωπικό «Πόνος και Δόξα» συνεχίζει ακάθεκτος!

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ παρέδωσε το 2019 μία από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του, το αυτοναφορικό «Πόνος και Δόξα». Μπορεί να βρέθηκε απέναντι από τον (οσκαρικό) τυφώνα «Παράσιτα» στην κούρσα των Φεστιβάλ και των βραβείων, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου τον συναισθηματικό αντίκτυπο της ταινίας και της ερμηνείας - ζωής του Αντόνιο Μπαντέρας.  Στην φετινή Απονομή των Όσκαρ η Πενέλοπε Κρούζ προλόγισε την κατηγορία της Διεθνούς Ταινίας, κάνοντας στο εισαγωγικό βίντεο αναφορά στο σινεμά του Αλμοδόβαρ, και ο σκηνοθέτης - χωρίς να χάσει χρόνο - ανακοίνωσε άμεσα μετά την Τελετή τα νέα κινηματογραφικά του πρότζεκτ.

Το πρώτο απ' αυτά, η μικρού μήκους 30 λεπτών που βασίζεται στον κλασικό θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτό «Η Ανθρώπινη Φωνή» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ιδανικό συνταίριασμα δυο παθιασμένων εκκεντρικών της 7ης Τέχνης, ο Αλμοδόβαρ είχε υπερθεματίσει την συνεργασία με την Τίλντα Σουίντον δηλώνοντας «Πρέπει να νιώθεις πως κάποιος σε κατανοεί απόλυτα. Η περίπτωση της Τίλντα είναι ακριβώς αυτό». Ο σκηνοθέτης έκανε τα γυρίσματα στην Μαδρίτη και η ταινία αποτελεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του. Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Αλμοδόβαρ είχε εμπνευστεί από την «Ανθρώπινη Φωνή» μία σκηνή της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης». 

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, αναμφίβολα μία από τις πιο δυνατές προσθήκες του προγράμματος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Βενετία αυτή την ειδική χρονιά με τον Covid 19 ως ακούσιο καλεσμένο», είχε δηλώσει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος πέρσι τιμήθηκε από το Φεστιβάλ για το σύνολο της καριέρας του, βραβείο που φέτος απονεμήθηκε στην πρωταγωνίστριά του, Τίλντα Σουίντον. «Είναι τιμή μου να συνοδεύω την Τίλντα αυτή την χρονιά που θα παραλάβει ένα βραβείο που της αξίζει πολύ. Για να ακριβολογώ το "The Human Voice" είναι ένα Φεστιβάλ της Τίλντα, μία επίδειξη των απεριόριστων και ποικίλων δυνατοτήτων της ως ηθοποιού. Ήταν θεαματικό το να την σκηνοθετώ».

Παρά τη μικρή της διάρκεια (30 λεπτά), η ταινία αγοράστηκε σε αρκετές χώρες, με σκοπό να κυκλοφορήσει με κάποιο τρόπο μέσα στο 2021. Στις ΗΠΑ, τη διανομή ανέλαβε η Sony Pictures Classics που ανέβασε χθες αυτό το τρέιλερ.

Στη συνέχεια ο Πέδρο θα συναντήσει ξανά την αγαπημένη του (και μας) Πενέλοπε Κρούζ στο «Madres Paralelas» («Παράλληλες Μητέρες»). Το σενάριο της ταινίας έχει γραφτεί συγκεκριμένα για την Ισπανίδα μούσα του και η πλοκή της αναφέρεται σε δυο γυναίκες που γεννούν την ίδια μέρα και ακολουθούν παράλληλες ζωές. «Θα εξερευνά τον θηλυκό κόσμο των νέων μητέρων» είχε δηλώσει η Κρουζ στην El Pais, ενώ ο Αλμοδόβαρ είχε αναφερθεί στην ταινία ήδη από το 2011 σχολιάζοντάς την ως τον «Δον Κιχώτη της μητρότητας».

Συνεχίζοντας κινηματογραφικά και αγγλόφωνα, το τρίτο πρότζεκτ του σκηνοθέτη είναι η κινηματογραφική διασκευή της συλλογής διηγημάτων της Λουσία Μπερλίν «A Manual for Cleaning Women» (ελληνικός τίτλος: Οδηγίες για Οικιακές Βοηθούς). Ο Αλμοδόβαρ είχε εκφραστεί με ενθουσιώδη σχόλια για τη συλλογή πριν χρόνια δηλώνοντας «Πρόκειται για μία Αμερικανή συγγραφέα του '40. Ήταν αλκοολική, ήταν τα πάντα. Είναι απίθανο, αστείο και λυπητερό». Η συλλογή της Μπερλίν αποτελείται από 43 ιστορίες και ο Αλμοδόβαρ έχει επιλέξει τις πέντε που θα μεταφέρει στην ταινία, τα γυρίσματα της οποία θα λάβουν χώρα σε Η.Π.Α. και Μεξικό.

Βγάζουμε για όλα εισιτήρια χθες.