Πέντε γυναίκες κατηγορούν επίσημα τον Τζέιμς Φράνκο για παρενόχληση - cinemagazine.gr
13:09
12/1

Πέντε γυναίκες κατηγορούν επίσημα τον Τζέιμς Φράνκο για παρενόχληση

Τα σχόλια στο Twitter μετατράπηκαν σε επίσημες κατηγορίες από νεαρές ηθοποιούς που βρέθηκαν στη σχολή που διδάσκει ο Φράνκο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τη στιγμή του ανεβάσματός του στη σκηνή για τον ευχαριστήριο λόγο του βραβείου ερμηνείας στις Χρυσές Σφαίρες για το «Disaster Artist», ο Τζέιμς Φράνκο έγινε αντικείμενο σχολίων από γυναίκες ηθοποιούς, που πετούσαν υπονοούμενα περί υποκρισίας για την Time's Up κονκάρδα του αλλά κυρίως ότι μετά τη βραδιά της δόξας του θα πρέπει να λύσει αρκετά προβλήματα. 

Όντως η κουβέντα συγκεκριμενοποιήθηκε σε περιπτώσεις όπου ο ηθοποιός είχε ανεπίσημα κατηγορηθεί για ανάρμοστη και απαξιωτική συμπεριφορά προς νέες γυναίκες ηθοποιούς. Τις κατηγορίες αυτές αρνήθηκε ο Φράνκο στο «Late Show» του Στίβεν Κόλμπερτ λέγοντας πως πάντα παίρνει την ευθύνη για κάθε πράξη του και ότι όσα ακούγονταν με μορφή κουτσομπολιού στο Twitter, ήταν αναληθή.

Το κουτσομπολιό διαδέχθηκε έναν κανονικό άρθρο των LA Times χθες, με συγκεκριμένες και επώνυμες κατηγορίες από 5 γυναίκες που ήταν στη σχολή υποκριτικής Studio 4, όπου δίδασκε ο Φράνκο, και παρέθεσαν γεγονότα που αν αληθεύουν μπορούν να θεωρούν ας σεξουαλική παρενόχληση. Το κοινό σημείο των καταγγελιών είναι πως ο Φράνκο ζητούσε συχνά casting για ρόλους που απαιτούσαν ερωτικές σκηνές, ζητώντας συνήθως έξτρα πράγματα από αυτά που απαιτούσε ο ρόλος, υπονοώντας πως όποια τα δεχόταν θα μπορούσε να εξελιχθεί ευκολότερα στην καριέρα της, 

Συγκεκριμένα, η Σάρα Τίθερ-Κάπλαν που μίλησε για τα περισσότερο περιστατικά, ανέφερε την περίπτωση του, ακυκλοφόρητου ακόμη, φιλμ «The Long Home» όπου έπαιξε τον ρόλο μιας πόρνης, αλλά ο Φράνκο της ζήτησε μετά τη συμφωνία να παίξει σε μια σκηνή με άλλες γυναίκες, αναπαραστώντας ένα ερωτικό όργιο, όπου ο Φράνκο θα έκανε στοματικό σεξ με όλες τις γυναίκες. Μάλιστα ο Φράνκο απαίτησε να αφαιρεθεί το πλαστικό κάλυμμα που συνήθως χρησιμοποιείται για τα γεννητικά όργανα από όλες τις γυναίκες. Η ιστορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από άλλη ηθοποιό που υποχρεώθηκε να κάνει αυτή τη σκηνή. 

Δύο ακόμη γυναίκες μίλησαν για ένα περιστατικό όπου κατά τη διάρκεια μαθημάτων υποκριτικής, ο Φράνκο πήγε τις κοπέλες σε ένα στούντιο που θεωρητικά θα ήταν strip club και τις ζήτησε να βγάλουν τα ρούχα τους, αλλά όταν αυτές αρνήθηκαν εμφανίστηκε οργισμένος. Επιπρόσθετα, μια ακόμη φοιτήτρια της σχολής επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Φράνκο πως μπορούσε να τις βρει εύκολα ρόλους αν αυτές ήταν διαθέσιμες για ερωτικές ή γυμνές σκηνές. Τέλος, η Βάιολετ Πέιλι ήταν η μοναδικά από τις 5 γυναίκες που δεν ήταν στη σχολή του Φράνκο αλλά μίλησε για την προσωπική εμπειρία που είχε με τον ίδιο, όταν αυτός προσφέρθηκε να παρέχει σημειώσεις για ένα σενάριο που αυτή έγραφε, όμως την ανάγκασε τελικά σε στοματικό σεξ όταν βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του. 

Πέρα από τις διαψεύσεις του Φράνκο, η casting director της ταινίας «The Long Home» ανέφερε και αυτή πως επέβλεπε προσωπικά τα γυρίσματα και δνε αντιλήφθηκε τα περιστατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, ενώ παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και οι υπεύθυνοι της σχολής Studio 4.