Δεν αστειεύεται: Ο Χοάκιν Φίνιξ ξεκινά ήδη τα γυρίσματα της νέας του ταινίας - cinemagazine.gr
10:33
20/9

Δεν αστειεύεται: Ο Χοάκιν Φίνιξ ξεκινά ήδη τα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο «Joker» έρχεται με φόρα από την Βενετία και hype αυξανόμενο με κατεύθυνση τα προσεχή Όσκαρ, ωστόσο το φετινό φαβορί Α' Ρόλου, Χοάκιν Φίνιξ, ξεκινά άμεσα γυρίσματα για την επόμενη του ταινία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Μάικ Μιλς, γνωστός από εκείνους τους υπέροχους «Πρωτάρηδες» (2010) αλλά και το «20th Century Women» με τις Γκέργουϊγκ, Μπένινγκ και Ελ Φάνινγκ του 2016 που του είχε αποφέρει και μια υποψηφιότητα Καλύτερου Σεναρίου.

Η νεοϋορκέζικη Α24 θα είναι στην παραγωγή και την διανομή, ένας «κολοσσός» του ανεξάρτητου κυκλώματος που μόνο φέτος βρίσκεται πίσω από το «Midsommar» και το «Farewell» που θα δούμε και στις φετινές Νύχτες, ενώ στα ευεργετήματά του συγκαταλέγεται και το περσινό «High Life» της Κλερ Ντενί.

Όπως και να έχει, μετά από το «Joker» που διαιρεί την κριτική αφήνοντας κάποιους εκστατικούς και κάποιους βοώντες το τέλος του σινεμά (!), ο Φίνιξ μοιάζει απτόητος από την επικείμενη οσκαρική απονομή, που ενδεχομένως να είναι η...τέταρτη και φαρμακερή μετά από τρεις αβράβευτες υποψηφιότητες, και ξεκινά γυρίσματα μέσα στο φθινόπωρο για την πάντως ως τώρα αινιγματική παραγωγή.