«Rocketman»: Η κινηματογραφική βιογραφία του Έλτον Τζον θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες - cinemagazine.gr
9:57
15/4

«Rocketman»: Η κινηματογραφική βιογραφία του Έλτον Τζον θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Η μόδα του «Bohemian Rhapsody» συνεχίζεται με το «Rocketman» να ανοίγει αυλαία στο φετινό φεστιβάλ Καννών.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τα τραγούδια και η ζωή του Έλτον Τζον γίνονται ένα.

Η ιστορία της ζωής και της καριέρας του Έλτον Τζον μέσα από τα τραγούδια του έρχεται για να προσφέρει λάμψη στη μεγάλη οθόνη. Με πρωταγωνιστή τον Τάρον Έτζερτον (ο οποίος συνάντησε τον πραγματικό Έλτον Τζον στο σίκουελ του «Kingsman» και στην ταινία τραγουδά ο ίδιος!), το «Rocketman» θα είναι ένα  «μιούζικαλ φαντασίας» το οποίο θα χρησιμοποιεί μερικά από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του καλλιτέχνη για να περιγράψει σημαντικούς σταθμούς της ζωής του. Με σκοπό να μη μοιάζει με συμβατική βιογραφία και με την εμπλοκή του ίδιου του Έλτον Τζον στην παραγωγή, η ταινία στοχεύει να αποτελεί ένα φιλμ που περισσότερο εμπνέεται από τη ζωή του, παρά την παρουσιάζει. 

Η ταινία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 16 Μαΐου στις Κάννες, οι οποίες θα ανακοινώσουν το πλήρες πρόγραμμά τους την Πέμπτη 18 Απριλίου. «Νιώθουμε μεγάλη τιμή και ενθουσιασμό που η ταινία μας "Rocketman" θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες. Πρόκειται για μία δουλειά που έγινε με μεγάλη αγάπη από όλους μας και δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε καλύτερη αφετηρία για αυτό το τόσο ξεχωριστό φιλμ», δήλωσαν οι παραγωγοί.

Ο βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντέξτερ Φλέτσερ ανέλαβε το πρότζεκτ σε ένα εντυπωσιακό back to back, καθώς αντικατέστησε τον Μπράιαν Σίνγκερ μετά την απόλυσή τους από το επίσης μουσικό (και οσκαρικό) «Bohemian Rhapsody», ενώ το υπόλοιπο καστ συμπληρώνουν ο Τζέιμι Μπελ στο ρόλο του θρυλικού στιχουργού Μπέρνι Ταουπίν (ενδιαφέρον trivia είναι πως Έλτον Τζον είχε γράψει τη μουσική του μιούζικαλ «Billy Elliot»), ο Ρίτσαρντ Μάντεν («Game of Thrones») που θα υποδύεται τον μουσικό ατζέντη Τζον Ριντ και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, ως η μητέρα του Έλτον Τζον, Σέιλα Ειλίν.

Η ιδέα για ένα βιογραφικό φιλμ που θα βασίζεται στη ζωή του μεγάλου τραγουδιστή είχε πρωτοσυζητηθεί το 2013 με πιθανό πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι και τον Μάικλ Γκρέισι ως σκηνοθέτη. Τελικά ο Γκρέισι έκανε το (αναιμικό) ντεμπούτο του στο μιούζικαλ με το περσινό «The Greatest Showman».

My gift is my song and this one's for you! Ευχόμαστε η ταινία να είναι ένα εξίσου ταιριαστό δώρο.

Διαβάστε ακόμη:
Νέα και αιώνια! Η Ανιές Βαρντά εμπνέει το επίσημο πόστερ του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών