15:57
23/4

Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε ανάβουν τον «Φάρο» των Καννών με τον σκηνοθέτη του «The Witch»

Τέσσερα χρόνια μετά το πολύ πετυχημένο ντεμπούτο του, ο Ρόμπερτ Έγκερς μεταφέρεται στις αρχές του 20ου αιώνα και ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις Κάννες.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη προβολή του «The Witch» στο Sundance και ο σκηνοθέτης του Ρόμπερτ Έγκερς επιστρέφει με νέο, τρομακτικό κόνσεπτ και ετοιμάζεται για πρεμιέρα στο Δκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών. 

Η ταινία διαδραματίζεται και πάλι στο παρελθόν, στις αρχές του 20ου αιώνα, και έχει ως βασικό πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο, μοναχικό φαροφύλακα που βρίσκεται στη Nέα Σκωτία του Καναδά. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, αλλά η εμμονική δουλειά του Έγκερς στις λεπτομέρειες της εποχής που διαδραματίζονταν το «The Witch» υπόσχεται κάτι αντίστοιχο και για το νέο φιλμ.

Ο Έγκερς κατάφερε να εξασφαλίσει δυο δυνατά ονόματα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, τους Γουίλεμ Νταφό και Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος εξακολουθεί να προσαρμόζει τις επιλογές σε κινηματογραφικά σχέδια με καλλιτεχνικό ρίσκο, έχοντας αφήσει πίσω τους τις εύπεπτες μέρες του «Twilight». 

Διαβάστε ακόμη:
Αλμοδόβαρ, Νταρντέν, Μάλικ, Λόουτς και Ντολάν! Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών Καννών